Medaljoner med marokkanske krydderier

En lækker krydret anretning med couscoussalat og gris.

Af Grace Biilmann | Hele året, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Medaljoner af svinefilet med marokkanske krydderier

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 medaljoner af kam fra gris, 2½ cm tykke, a ca. 100 g
1 fed hvidløg
salt og peber
2 tsk olie

Krydderiblanding
½ tsk stødt spidskommen, stødt koriander, gurkemeje og stødt chili

Sauce
4 tørrede abrikoser
2 appelsiner
1 tsk honning
1 tsk krydderiblanding

Couscous
1 gulerod
250 g friske ærter eller 60 g bælgede
1½ dl bouillon
½ tsk olie, fx sesamolie
1 tsk krydderiblanding
20 g valnødder
1½ dl couscous

frisk koriander

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Skær hvidløget over. Gnid kødet med den overskårne side af hvidløget. Krydr med salt og peber og stil kødet i køleskab.

Bland krydderierne til en krydderiblanding.

Hak abrikoserne fint. Pres saften af appelsinerne. Rør abrikoserne sammen med 1½ dl appelsinsaft, honning og 1 tsk krydderiblanding. Smag til med salt.

Riv guleroden groft og bælg ærterne. Bring bouillon, gulerod, ærter, olie og 1 tsk krydderiblanding i kog i en gryde under låg. Hak valnødderne groft og tilsæt dem under omrøring sammen med couscoussen. Tag gryden af varmen og lad blandingen trække under låg i 5 minutter. Løsn couscousblandingen med en gaffel. Smag til med salt og peber.

Varm olien godt op på panden. Brun medaljonerne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 2 minutter på hver side. Tag kødet af panden. Aftør panden med køkkenrulle. Hæld saucen i panden og lad den koge ind til en sirupagtig konsistens.

Pynt med koriander.

Tips

  • Schnitzler eller minutkoteletter kan bruges i stedet for medaljoner.
  • Medaljoner, 2½ cm tykke, steges kun 1½ minut på hver side efter bruningen, hvis de ønskes svagt rosa ved serveringen.
  • Skær en lille flig af det ene hjørne af en medaljon og kontroller, at kødet er svagt rosa.
    Hvis kødet stadig er råt, skal det steges 1 minut mere på hver side.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen medaljoner af kam fra gris. Før hed det medaljoner af filet fra svinekam.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 610 g af retten): 

Energi: 2505 kJ (599 kcal)

Protein: 35 g

Kulhydrat: 72 g

Kostfibre: 11 g

Fedt: 15 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 414 kJ (99 kcal)

Protein: 6 g

Kulhydrat: 12 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 3 g