Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 medaljoner af kam fra gris, 2½ cm tykke, a ca. 100 g
1 fed hvidløg
salt og peber
2 tsk olie
Krydderiblanding
½ tsk stødt spidskommen, stødt koriander, gurkemeje og stødt chili
Sauce
4 tørrede abrikoser
2 appelsiner
1 tsk honning
1 tsk krydderiblanding
Couscous
1 gulerod
250 g friske ærter eller 60 g bælgede
1½ dl bouillon
½ tsk olie, fx sesamolie
1 tsk krydderiblanding
20 g valnødder
1½ dl couscous
frisk koriander
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Skær hvidløget over. Gnid kødet med den
overskårne side af hvidløget. Krydr med salt og peber og stil kødet i
køleskab.
Bland krydderierne til en krydderiblanding.
Hak
abrikoserne fint. Pres saften af appelsinerne. Rør abrikoserne sammen med 1½ dl
appelsinsaft, honning og 1 tsk krydderiblanding. Smag til med salt.
Riv
guleroden groft og bælg ærterne. Bring bouillon, gulerod, ærter, olie og 1 tsk
krydderiblanding i kog i en gryde under låg. Hak valnødderne groft og tilsæt dem
under omrøring sammen med couscoussen. Tag gryden af varmen og lad blandingen
trække under låg i 5 minutter. Løsn couscousblandingen med en gaffel. Smag til
med salt og peber.
Varm olien godt op på panden. Brun medaljonerne 1
minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 2 minutter
på hver side. Tag kødet af panden. Aftør panden med køkkenrulle. Hæld saucen i
panden og lad den koge ind til en sirupagtig konsistens.
Pynt med
koriander.
Tips
- Schnitzler eller minutkoteletter kan bruges i stedet for medaljoner.
- Medaljoner, 2½ cm tykke, steges kun 1½ minut på hver side efter bruningen, hvis de ønskes svagt rosa ved serveringen.
- Skær en lille flig af det ene hjørne af en medaljon og kontroller, at kødet er svagt rosa.
Hvis kødet stadig er råt, skal det steges 1 minut mere på hver side.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen medaljoner af kam fra gris. Før hed det medaljoner af filet fra svinekam.
Næringsindhold pr. person (ca. 610 g af retten):
Energi: 2505 kJ (599 kcal)
Protein: 35 g
Kulhydrat: 72 g
Kostfibre: 11 g
Fedt: 15 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 414 kJ (99 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 12 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 3 g