Medaljoner af svinefilet med grønt fra Norden

Medaljoner af svinefilet med grønt fra Norden

Af Erwin Lauterbach | Efterår, Vinter | Frokost, Hovedretter, Buffet | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest, Slankeretter


Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

2 personer

2 medaljoner af svinefilet, 2½ cm tykke, a 100 g
½ spsk rapsolie
salt og peber
frisk estragon

Rå grøntsager
½ rødløg
2-3 spsk frugt- eller rødvineddike

Vælg 300 g grøntsager efter lyst og udbud, fx radiser, agurker, jordskokker, julerødder og broccoli

Dressing
1 spsk rapsolie
evt. frisk estragon eller salvie

Tilbehør

100 g grovbrød

Sådan gør du

Hak rødløget fint og hæld eddiken over. Lad blandingen stå i minimum 1 time.

Skær grøntsagerne i små tern og broccolien i små buketter. Bland dressingen, smag til med salt, peber og evt. hakkede krydderurter. Hæld dem over grøntsagerne, og kom rødløg med eddike over.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun medaljonerne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdig, ca. 2 minutter på hver side. Skær evt. kødet i strimler ved servering. Drys med hakket estragon.

Tips

  • Skinkeschnitzler af inderlår og mørbradbøffer kan bruges i stedet for medaljoner.
  • Frugteddike kan fx være kirsebær-, hyldeblomst-, blomme- eller æbleeddike.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 43%
Fedt 26%
1725 kJ - 415 kcal