Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 medaljoner af grisefilet, 2½ cm tykke, a ca. 100 g
1 spsk olie
¼ fed hvidløg
salt og peber
75 g bacon i tern
Gratineret fennikel og rødløg
2 fennikel
1 rødløg
1 gulerod
1 dl hønsebouillon
120 g fast ost, fx Emmentaler
frisk rosmarin
Tilbehør
400 g brød
Sådan gør du
Gratineret fennikel og rødløg
Snit fennikel og rødløg i tynde både og guleroden i tynde skiver på skrå.
Steg bacon på en tør pande. Tilsæt grøntsagerne og steg videre ca. 1 minut. Læg det hele i et ovnfast fad. Hæld bouillonen over og krydr med salt og peber. Riv osten og drys den over retten. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til osten er gylden.
Kødet
Dup kødet tørt med
køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Steg kødet på en pande i olien. Brun først kødet 1 minut på hver side ved god varme. Skru ned til middel varme og steg 2-3 minutter på hver side. Krydr med en anelse hvidløg.
Anret medaljoner oven på urterne og pynt med en kvist frisk rosmarin.
Energifordeling
Nu hedder det filet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinefilet fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 385 g af retten):
Energi: 2452 kJ (584 kcal)
protein: 43 g
kulhydrat: 54 g
kostfibre: 7 g
fedt: 20 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 633 kJ (151 kcal)
protein: 11 g
kulhydrat: 14 g
kostfibre: 2 g
fedt: 5 g