Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 medaljoner af svinefilet, 2½ cm tykke, a ca. 100
g
salt og peber
10-25 g smør
2 tynde skiver spegeskinke, fx parma eller
serrano
1 lime
Dildpesto
1 bundt dild, ca. 20 g
25 g mandler,
gerne med skal
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 spsk fløde 13%
1
tsk hvid balsamico eller hvidvinseddike
¼ tsk
salt
peber
Tilbehør
500 g små, nye kartofler
50 g frillice eller romainesalat
150 g ærter eller sukkerærter
Sådan gør du
Kog kartoflerne møre ca. 15 minutter i letsaltet vand.
Kom dild uden
grove stilke, mandler, hvidløg, olie, fløde, eddike, salt og peber i en blender
eller foodprocessor og mix det sammen. Vend pestoen i de nykogte og afdryppede
kartofler.
Snit salaten. Klargør ærterne, de kan serveres rå eller gives
et kort opkog i letsaltet vand.
Dup medaljonerne tørre
med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm smørret på en pande til det er gyldent.
Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til middelvarme, steg
medaljonerne færdige ca. 2 minutter på hver side. Skær fedtkanten af spegeskinken. Læg
spegeskinke og limebåde på kødet.
Tips
- I stedet for medaljoner kan bruges svinekoteletter.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 36%
Kulhydrat 36%
Fedt 28%
2815 kJ - 670 kcal