Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 medaljoner af svinefilet, 2½ cm tykke, a ca 100 g
2 spsk olie
2 gulerødder
1 persillerod
1 fed hvidløg
4 dl hønse- eller kalvebouillon
1½ dl lyn couscous
100 g bønner
frisk estragon
salt og peber
Sådan gør du
Varm 1 spsk olie i en gryde. Svits gulerødder og persillerod skåret i tern samt finthakket hvidløg. Tilsæt bouillon. Når det koger, tilsættes couscous. Sluk for varmen og lad det stå i ca. 5 minutter. Tilsæt bønner som har fået et kort opkog i letsaltet vand. Krydr med salt, peber og estragon.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Krydr med salt og peber. Steg kødet på en grillpande eller en almindelig pande i 1 spsk olie. Brun først kødet 1 minut på hver side ved god varme. Skru ned til middel varme og steg 2-3 minutter på hver side.
Tips
- I stedet for estragon kan man bruge persille.
- Hvis der bliver couscous tilovers, kan den kolde rest bruges i en salat.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 49%
Fedt 23%
1830 kJ - 435 kcal
Ca. 200 g frugt og grønt pr. person