Medaljoner af svinefilet med couscous, rodfrugter og estragon

Medaljoner af svinefilet med couscous, rodfrugter og estragon

Af Pernille Bækgaard | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter, 6 om dagen


Medaljoner af svinefilet med couscous, rodfrugter og estragon

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 medaljoner af svinefilet, 2½ cm tykke, a ca 100 g 
2 spsk olie
2 gulerødder
1 persillerod
1 fed hvidløg
4 dl hønse- eller kalvebouillon
1½ dl lyn couscous
100 g bønner
frisk estragon
salt og peber

Sådan gør du

Varm 1 spsk olie i en gryde. Svits gulerødder og persillerod skåret i tern samt finthakket hvidløg. Tilsæt bouillon. Når det koger, tilsættes couscous. Sluk for varmen og lad det stå i ca. 5 minutter. Tilsæt bønner som har fået et kort opkog i letsaltet vand. Krydr med salt, peber og estragon.

Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Krydr med salt og peber. Steg kødet på en grillpande eller en almindelig pande i 1 spsk olie. Brun først kødet 1 minut på hver side ved god varme. Skru ned til middel varme og steg 2-3 minutter på hver side.

Tips

  • I stedet for estragon kan man bruge persille.
  • Hvis der bliver couscous tilovers, kan den kolde rest bruges i en salat.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 49%
Fedt 23%
1830 kJ - 435 kcal

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo