Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 medaljoner af grisefilet, 2½ cm tykke, a ca. 100 g
1 spsk olivenolie
2 majskolber
salt og peber
Limesmør
50-75 g smør
1 lime
1-2 fed hvidløg
frisk koriander
Tomatsalat
4-6 tomater
1 rødløg
frisk koriander
Dressing
1 lime
2 spsk olivenolie
Tilbehør
250 g brød
Sådan gør du
Rør smør med reven skal og saft af ½-1 lime, finthakket hvidløg, plukket koriander, salt og peber. Stil limesmørret i køleskab i mindst 10 minutter.
Skær tomaterne i skiver og læg dem i et fad. Drys med finthakket løg og plukket koriander. Krydr med salt og peber. Rør limesaft med olivenolie og kom dressingen over.
Kog majskolberne ca. 10 minutter. Del dem i tre-fire stykker.
Pensl majs og kødet med olie og krydr med salt og peber. Grill kødet 4-5 minutter på hver side. Vend det af og til. Grill majsene sammen med kødet. De vendes også af og til.
Servér limesmørret til kød og majs, evt. med lime til.
Tips
- I stedet for medaljoner kan bruges minutkoteletter eller schnitzler fra gris.
- Hele majskolber med yderblade kan tilberedes på grillen. Klip løse tråde ("skægget") og bladspidser af. Læg majsene på grillen, rul dem jævnligt og lad dem grille indtil yderbladene er helt mørke. Tag dem af grillen og skær top og bund af. Fjern yderblade og tråde. Skær eller knæk majsene i passende stykker.
Energifordeling
Nu hedder det medaljon fra gris. Før hed udskæringen medaljoner fra svin.
Nu hedder det minutkotelet fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant fra svin.
Nu hedder det schnitzel fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 375 g af retten):
Energi: 2212 kJ (527 kcal)
protein: 30 g
kulhydrat: 41 g
kostfibre: 7 g
fedt: 26 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 592 kJ (141 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 2 g
fedt: 7 g