Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 medaljoner af grisefilet, 2½ cm tykke, a ca. 100 g
Salt
Peber
1 spsk frisk salvie eller 1 tsk tørret
1 spsk olie, fx rapsolie
Grillede grøntsager
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
½-1 squash
1 fed hvidløg
1 spsk frisk timian eller 1 tsk tørret
1 spsk citronsaft
1 spsk olie, fx rapsolie
Persille, helst bredbladet
Tilbehør
250 g brød eller flutes
Sådan gør du
Grillede grøntsager
- Skær peberfrugterne i kvarte og læg dem på en grillpande eller en almindelig pande.
- Skær squashen i stykker på ca. 5 cm. Skær stykkerne i kvarte. Fjern evt. kernerne.
- Kom grøntsagerne på grillpanden. Grill til de er møre, men stadig har bid.
- Tag evt. skindet af peberfrugterne, hvis det er nemt.
- Skær hvert stykke peberfrugt i tre stykker og kom det i en skål sammen med squashen, finthakket hvidløg, salt, peber, finthakket timian, citronsaft, olie og hakket persille.
Kødet
- Dup medaljonerne tørre med køkkenrulle.
- Krydr med salt, peber og finthakket salvie. Varm olien på en lille pande ved god varme.
- Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg medaljonerne færdige ca. 2 minutter på hver side.
- Skær medaljonerne i tre-fire stykker på skrå ved servering.
Tilbehør
- Skær brødet i skiver.
Tips
- Peberfrugter bliver ekstra lækre, hvis skindet fjernes. Skær peberfrugterne i kvarte og læg dem på bagepladen med skindet opad. Grill dem i ovnen til de er helt sorte. Tag dem ud af ovnen. Dæk dem med en frostplastpose. Når de er lune, kan skindet nemt fjernes med en kniv. Hvis man har gas, kan man sætte en gaffel i den hele peberfrugt og vende den lige over flammen. Men vær forsigtig med åben ild.
- Bredbladet persille er mere blid i smagen end almindelig kruspersille. Rå kruspersille er også hårdere at tygge på end bredbladet persille. Kruspersille holder sig frisk i længere tid, efter det er plukket.
- I stedet for medaljoner kan bruges minutkoteletter eller schnitzler af inderlår fra gris.
Energifordeling
Nu hedder det medaljon fra grisefilet. Tidligere hed udskæringen medaljon fra svinefilet.
Nu hedder det minutkotelet. Tidligere hed udskæringen svinekotelet.
Nu hedder det schnitzel fra griseinderlår. Tidligere hed det skinkeschnitzel fra svineinderlår.
Næringsindhold pr. person (ca. 540 g af retten):
Energi: 2695 kJ (642 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 74 g
kostfibre: 10 g
fedt: 21 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 500 kJ (119 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 14 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g