Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 medaljoner af grisefilet, 2½ cm tykke, ca. 100 g
Salt
Peber
2 tsk olie, fx rapsolie
Salat
1 rødt æble
½ lille spidskål eller savoykål, ca. 200 g
3 forårsløg
Dressing
1 dl fromage frais 0,3%
½ spsk frisk ingefær
¼ tsk karry
Evt. honning
10 stk. afskallede pistacienødder
Tilbehør
2 skiver rugbrød
Sådan gør du
Salat
- Skær æblet i tern og snit kålen og forårsløgene fint, bland det hele i en skål.
Dressing
- Smag fromage frais til med revet ingefær, karry, salt, peber og evt. honning.
- Vend salaten med dressingen og drys med hakkede pistacienødder.
Tilbehør
- Rist rugbrød.
Kødet
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Varm olien på en pande ved god varme.
- Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg medaljonerne færdige ca. 2 minutter på hver side.
- Tag kødet af panden.
Tips
- Schnitzler af inderlår fra gris kan bruges i stedet for medaljoner.
- Græsk yoghurt 0,1% kan bruges i stedet for fromage frais 0,3%.
- Steg medaljoner 1½ minut på hver side efter bruning, hvis de ønskes svagt rosa.
- Skær en lille flig af medaljonen og kontroller, at kødet er svagt rosa. Hvis kødet stadig er råt, skal det steges ca. 1 minut mere på hver side.
- Hvidkål kan bruges i stedet for spidskål eller savoykål.
- Andre nødder kan bruges i stedet for pistacienødder.
Energifordeling
Nu hedder det grisefilet. Tidligere hed udskæringen svinefilet.
Nu hedder det schnitzler af inderlår fra gris. Tidligere hed det svineschnitzler af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 395 g af retten):
Energi: 1588 kJ (378 kcal)
protein: 33 g
kulhydrat: 32 g
kostfibre: 9 g
fedt: 11 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 400 kJ (95 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g