Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 medaljoner af grisefilet, 2½ cm tykke, a 100 g
salt og peber
2 tsk olie
Pasta med svampe
150 g pasta - fx pappardelle
200 g blandede svampe - fx østershatte og markchampignon
2 fed hvidløg
1 tsk olie
1 dl bouillon
40 g parmesanost
1 bundt persille - gerne bredbladet
Sådan gør du
Kog pastaen 'al dente'. Hæld vandet fra.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun medaljonerne
1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg færdig, ca. 2 minutter
på hver side, til de er lige netop gennemstegte.
Skær svampene i skiver
og hak hvidløgene fint. Varm olien i en gryde ved god varme og rist svampene,
til de er gyldne. Tilsæt hvidløg og bouillon og lad det koge ved svag varme i
ca. 2 minutter. Vend pastaen i. Høvl eller riv parmesanosten og hak persillen
groft. Vend det i pastaen.
Tips
- Medaljoner steges kun 1½ minut på hver side efter bruning, hvis de skal være svagt rosa.
- Skær en lille flig af en medaljon og kontroller, at kødet er svagt rosa. Hvis kødet stadig er råt, skal det steges ca. 1 minut mere på hver side.
- Kantareller, markchampignon, portobello, shiitake og østershatte kan blandes eller bruges alene.
- Schnitzler af inderlår, minutkoteletter eller mørbradbøffer kan bruges i stedet for medaljoner.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.
Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet fra svin.
Nu hedder det medaljon af filet fra gris. Tidligere hed udskæringen medaljon af svinefilet fra svin.
Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed det svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 585 g af retten):
Energi: 2362 kJ (562 kcal)
protein: 44 g
kulhydrat: 54 g
kostfibre: 11 g
fedt: 17 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 403 kJ (96 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g