Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
2 personer
2 medaljoner af grisefilet, 2½ cm tykke, a 100 g
½ spsk rapsolie
Salt
Peber
Frisk estragon
Rå grøntsager
½ rødløg
2-3 spsk frugt- eller rødvineddike
Vælg 300 g grøntsager efter lyst og udbud, fx radiser, agurker, jordskokker, gulerødder og broccoli
Dressing
1 spsk rapsolie
Evt. frisk estragon eller salvie
Tilbehør
100 g grovbrød
Sådan gør du
Rå grøntsager
- Hak rødløget fint og hæld eddiken over. Lad blandingen stå i minimum 1 time.
- Skær grøntsagerne i små tern og broccolien i små buketter.
Dressing
- Bland dressingen, smag til med salt, peber og evt. hakkede krydderurter.
- Hæld dem over grøntsagerne, og kom rødløg med eddike over.
Kødet
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
- Brun medaljonerne 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg dem færdig, ca. 2 minutter på hver side.
- Skær evt. kødet i strimler ved servering.
- Drys med hakket estragon.
Tilbehør
- Rist evt. brødet
Tips
- Schnitzler af inderlår fra gris og mørbradbøffer kan bruges i stedet for medaljoner.
- Frugteddike kan fx være kirsebær-, hyldeblomst-, blomme- eller æbleeddike.
Energifordeling
Nu hedder det grisefilet. Tidligere hed udskæringen svinefilet.
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Nu hedder det grisemørbrad. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 360 g af retten):
Energi: 1636 kJ (390 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 29 g
kostfibre: 9 g
fedt: 12 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 454 kJ (108 kcal)
protein: 10 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g