Medaljoner af grisefilet med dildpesto

Delikat, hurtig og sund hverdagsret med magert kød, kartofler vendt i dildpesto og sprøde grøntsager.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Medaljoner af svinefilet med dildpesto

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 medaljoner af grisefilet, 2½ cm tykke, a ca. 100 g
Salt
Peber
10-25 g smør
2 tynde skiver spegeskinke, fx parma eller serrano
1 lime

Dildpesto
1 bundt dild, ca. 20 g
25 g mandler, gerne med skal
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 spsk fløde 13%
1 tsk hvid balsamico eller hvidvinseddike
¼ tsk salt
Peber

Tilbehør

500 g små, nye kartofler
50 g frillice eller romainesalat
150 g ærter eller sukkerærter

 

Sådan gør du

Tilbehør

  1. Kog kartoflerne møre ca. 15 minutter i letsaltet vand.

Dildpesto

  1. Kom dild uden grove stilke, mandler, hvidløg, olie, fløde, eddike, salt og peber i en blender eller foodprocessor og mix det sammen.

Tilbehør, fortsat

  1. Vend pestoen i de nykogte og afdryppede kartofler.
  2. Snit salaten. 
  3. Klargør ærterne, de kan serveres rå eller gives et kort opkog i letsaltet vand.

Kødet

  1. Dup medaljonerne tørre med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Varm smørret på en pande til det er gyldent.
  4. Brun kødet 1 minut på hver side.
  5. Skru ned til middelvarme, steg medaljonerne færdige ca. 2 minutter på hver side.
  6. Skær fedtkanten af spegeskinken.
  7. Læg spegeskinke og limebåde på kødet.

Tips

  • I stedet for medaljoner kan bruges minutkoteletter.

Energifordeling

Nu hedder det grisefilet. Tidligere hed udskæringen svinefilet.

Nu hedder det minutkotelet. Tidligere hed udskæringen svinekotelet.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 545 g af retten): 

Energi: 2488 kJ (592 kcal)

protein: 40 g

kulhydrat: 51 g

kostfibre: 11 g

fedt: 23 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 456 kJ (109 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g