Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 medaljoner af grisefilet, 2½ cm tykke, a ca. 100 g
Salt
Peber
10-25 g smør
2 tynde skiver spegeskinke, fx parma eller serrano
1 lime
Dildpesto
1 bundt dild, ca. 20 g
25 g mandler, gerne med skal
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 spsk fløde 13%
1 tsk hvid balsamico eller hvidvinseddike
¼ tsk salt
Peber
Tilbehør
500 g små, nye kartofler
50 g frillice eller romainesalat
150 g ærter eller sukkerærter
Sådan gør du
Tilbehør
- Kog kartoflerne møre ca. 15 minutter i letsaltet vand.
Dildpesto
- Kom dild uden grove stilke, mandler, hvidløg, olie, fløde, eddike, salt og peber i en blender eller foodprocessor og mix det sammen.
Tilbehør, fortsat
- Vend pestoen i de nykogte og afdryppede kartofler.
- Snit salaten.
- Klargør ærterne, de kan serveres rå eller gives et kort opkog i letsaltet vand.
Kødet
- Dup medaljonerne tørre med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Varm smørret på en pande til det er gyldent.
- Brun kødet 1 minut på hver side.
- Skru ned til middelvarme, steg medaljonerne færdige ca. 2 minutter på hver side.
- Skær fedtkanten af spegeskinken.
- Læg spegeskinke og limebåde på kødet.
Tips
- I stedet for medaljoner kan bruges minutkoteletter.
Energifordeling
Nu hedder det grisefilet. Tidligere hed udskæringen svinefilet.
Nu hedder det minutkotelet. Tidligere hed udskæringen svinekotelet.
Næringsindhold pr. person (ca. 545 g af retten):
Energi: 2488 kJ (592 kcal)
protein: 40 g
kulhydrat: 51 g
kostfibre: 11 g
fedt: 23 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 456 kJ (109 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g