Medaljoner af grisefilet - 'Camembert frite'

Lækker snack med sprøde kødstrimler, camembertcreme og syltede solbær.

Af Betina Repstock | Sommer | Forretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest


Medaljoner af svinefilet - 'Camembert frite'

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter plus tid til afkøling, heraf arbejdstid ca. 30 minutter

Det skal du bruge

Let anretning til 6 personer

4 medaljoner af grisefilet, 2½ cm tykke à 100 g
1-2 æg
2 dl rasp
salt og peber
1-2 spsk frisk timian eller 1-2 tsk tørret
4 dl olie

Syltede solbær
100 g solbær
100 g sukker

Camembertcreme
2 dl piskefløde
200 g moden camembert

Croutons
4 skiver lyst brød
1 tsk olie

Sådan gør du

Syltede solbær
Kog sukker og solbær sammen og stil det på køl.

Camembertcreme
Kog fløde og camembert sammen, til osten er smeltet. Si det. Serveres varm.

Kødet
Skær hver medaljon i 4-5 strimler på 1-1½ cm bredde. Slå ægget ud i en skål. Kom strimlerne i og vend dem omhyggeligt. Kom rasp, salt, peber og timianblade på en tallerken. Vend kødet i raspen. Lad olien blive godt varm i en wok/gryde. Steg kødet ad 2-3 omgange. Tag det op af olien, så snart det er lysebrunt og lad det dryppe af på køkkenrulle. Servér straks.

Skær brødet i 1-2 cm brede stave og rist det i ovn eller på pande til det er lysebrunt. Dryp brødet med lidt olie.

Tips

  • Syltede solbær kan laves flere dage i forvejen
  • En god solbærsyltetøj kan bruges i stedet
  • Kødstrimlerne kan også skæres af schnitzler af inderlår fra gris

Vinforslag
Pinot Noir fra New Zealand eller Australien. Serveringstemperatur 16-17 grader. Eller øl, fx stout, evt. Chimay. Serveringstemperatur 6-7 grader

Energifordeling

Nu hedder det filet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinefilet fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 205 g af retten): 

Energi: 2213 kJ (527 kcal)

protein: 26 g

kulhydrat: 39 g

kostfibre: 3 g

fedt: 30 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 1072 kJ (255 kcal)

protein: 13 g

kulhydrat: 19 g

kostfibre: 1 g

fedt: 14 g