Tilberedningstid
Ca. 30 minutter plus tid til afkøling, heraf arbejdstid ca. 30 minutter
Det skal du bruge
Let anretning til 6 personer
4 medaljoner af grisefilet, 2½ cm tykke à 100 g
1-2 æg
2 dl rasp
salt og peber
1-2 spsk frisk timian eller 1-2 tsk tørret
4 dl olie
Syltede solbær
100 g solbær
100 g sukker
Camembertcreme
2 dl piskefløde
200 g moden camembert
Croutons
4 skiver lyst brød
1 tsk olie
Sådan gør du
Syltede solbær
Kog sukker og solbær sammen og stil
det på køl.
Camembertcreme
Kog fløde og camembert sammen, til osten er
smeltet. Si det. Serveres varm.
Kødet
Skær hver medaljon i 4-5
strimler på 1-1½ cm bredde. Slå ægget ud i en skål. Kom strimlerne i og vend dem
omhyggeligt. Kom rasp, salt, peber og timianblade på en tallerken. Vend kødet i
raspen. Lad olien blive godt varm i en wok/gryde. Steg kødet ad 2-3 omgange. Tag
det op af olien, så snart det er lysebrunt og lad det dryppe af på køkkenrulle.
Servér straks.
Skær brødet i 1-2 cm brede stave
og rist det i ovn eller på pande til det er lysebrunt. Dryp brødet med lidt
olie.
Tips
- Syltede solbær kan laves flere dage i forvejen
- En god solbærsyltetøj kan bruges i stedet
- Kødstrimlerne kan også skæres af schnitzler af inderlår fra gris
Vinforslag
Pinot Noir fra New Zealand eller Australien. Serveringstemperatur 16-17 grader. Eller øl, fx stout, evt. Chimay. Serveringstemperatur 6-7 grader
Energifordeling
Nu hedder det filet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinefilet fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 205 g af retten):
Energi: 2213 kJ (527 kcal)
protein: 26 g
kulhydrat: 39 g
kostfibre: 3 g
fedt: 30 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 1072 kJ (255 kcal)
protein: 13 g
kulhydrat: 19 g
kostfibre: 1 g
fedt: 14 g