Medaljoner af filet fra gris i karry med marineret melon

Lækker hurtig ret med et asiatisk twist.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Medaljoner af svinefilet i karry med marineret melon

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 medaljoner af grisefilet, 2½ cm tykke, a ca. 100 g
salt og peber
½ spsk olie
1 tsk karry
1 dl bouillon
1 tsk majsstivelse
1 dl light kokosmælk
100 g sukkerærter, friske eller frosne
1-2 tsk citronsaft

150 g ægnudler

Marineret melon
1 lille galiamelon eller ½ honningmelon
1 spsk citronsaft
1 tsk sukker, evt. rørsukker

Tilbehør

Sojasauce og evt. Mangochutney

Sådan gør du

Kog ægnudlerne.

Skær melonen igennem og fjern kernerne. Skær melonen i både og skær skallen af. Læg bådene på en tallerken, dryp med citronsaft og drys med sukker.

Dup medaljonerne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved kraftig varme. Brun kødet 1 minut på hver side. Tag kødet af panden. Kom karry på panden ved god varme og lad det bruse op. Tilsæt bouillon. Rør majsstivelse ud i kokosmælk og rør det i saucen. Kom kødet i saucen og lad saucen komme op på kogepunktet 1-2 minutter. Vend kødet og tilsæt sukkerærterne. Skru ned til middel varme og kog et par minutter. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.

Tips

  • Resten af kokosmælken kan bruges til retten Wokstrimler i kokos-lime suppe.
  • Kokosmælk kan også fryses ned til senere brug.
  • I stedet for medaljoner kan bruges schnitzler af inderlår fra gris eller minutkoteletter.
  • Saucen kan smages til med frisk hakket eller syltet ingefær.
  • Melon kan erstattes af mangofrugt.
  • Saucen kan tilsættes et par snittede forårsløg.
  • Retten kan smages til med sambal oelek, hvis den ønskes mere hot.

Energifordeling

Nu hedder det medaljon fra gris. Tidligere hed udskæringen medaljon fra svin.

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

Nu hedder de minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 625 g af retten): 

Energi: 2118 kJ (505 kcal)

protein:  34 g

kulhydrat: 68 g

kostfibre: 5 g

fedt: 10 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 338 kJ (81 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g