Medaljon med varm pastasalat

Nem opskrift til en person med medaljon af filet fra gris og varm pastasalat med broccoli og gulerod.

Af Grethe Andersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Medaljon af svinefilet med varm pastasalat

Tilberedningstid

Ca. ½ time

Det skal du bruge

1 person

1 medaljon af filet fra gris, a 100 g, 2½ cm tyk
salt og peber
10 g smør eller 2 tsk olie

Pastasalat
60 g broccoli i buketter
1 lille gulerod, 50 g
40 g pasta

Sådan gør du

Skær broccoli i små buketter, og gulerod i stave. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. De sidste 5 minutter af kogetiden tilsættes broccolien og gulerodsstavene. Afdryp pasta og grøntsager i en si. Smag til med salt og peber.

Dup medaljonen tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme. Smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Brun medaljonen 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg den færdig, ca. 2 minutter på hver side, til den er lige netop gennemstegt.

Tips

  • Skær en lille flig af det ene hjørne af medaljonen og tjek, at kødet er svagt rosa. Hvis kødet stadig er råt, skal det steges lidt mere på hver side. Hvis det er svagt rosa, vil det være netop gennemstegt ved servering, da temperaturen stiger i kødet efter det er taget af panden
  • Medaljon, 2½ cm tyk, steges kun 1½ minut på hver side efter bruning, hvis kødet ønskes svagt rosa ved servering.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen medaljon af filet fra gris. Før hed det medaljon af svinefilet.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 360 g af retten): 

Energi: 1535 kJ (367 kcal)

Protein: 31 g

Kulhydrat: 34 g

Kostfibre: 5 g

Fedt: 11 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 426 kJ (102 kcal)

Protein: 9 g

Kulhydrat: 9 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 3 g