Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
1 person
1 medaljon af svinefilet a 100 g, 2½ cm tyk
salt og
peber
1 tsk olie
40 g ris
½ lille squash, 100 g
½
peberfrugt, 60 g
½ fed hvidløg
½ tsk frisk ingefær
½-1 tsk karry
½
dl bouillon
1 tsk sojasauce
1 knsp sukker
Sådan gør du
Kog risene.
Dup medaljonen tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm olien på en pande ved god varme. Olien skal være varm. Brun medaljonen 1
minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg den færdig, ca. 2 minutter
på hver side, til den er lige netop gennemstegt.
Skær squash og peberfrugt i
strimler. Hak hvidløg og ingefær fint og svits det på panden, evt. sammen med
kødet. Kom karry på panden, når kødet er taget af. Tilsæt peberfrugt og steg i
ca. 3 minutter. Vend squashene i, steg videre under omrøring i ca. 1 minut.
Tilsæt bouillon og lad det koge igennem. Smag til med sojasauce, sukker og evt.
salt.
Tips
- Skær en lille flig af det ene hjørne af medaljonen og tjek, at kødet er svagt rosa. Hvis kødet stadig er råt, skal det steges lidt mere på hver side. Hvis det er svagt rosa, vil det være netop gennemstegt ved servering, da temperaturen stiger i kødet efter det er taget af panden.
- Medaljon, 2½ cm tyk, steges kun 1½ minut på hver side efter bruning, hvis kødet ønskes svagt rosa ved servering.
- I stedet for medaljon kan bruges 100 g skinkeschnitzel af inderlår.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 33%
Kulhydrat 48%
Fedt 19%
1510 kJ - 360 kcal