Medaljon af okse- eller kalvemørbrad med rösti og skarp julesalat

Medaljon af okse- eller kalvemørbrad med rösti og skarp julesalat

Af Thomas Castberg | Efterår, Vinter | Hovedretter | Gæster, Nytår, Weekend


Medaljon af okse- eller kalvemørbrad med rösti og skarp julesalat

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 medaljoner af okse eller kalv á 150 g.
1 spsk. olie 

500 g store kartofler 
500 g jordskokker 
1 tsk mel 
1 spsk olie

Salat:
2 julesalat 
100 g tørrede tranebær 
1 spsk kirsebæreddike eller anden frugteddike 
2 spsk koldpresset rapsolie 
1 spsk honning 
½ bundt purløg 
1 spsk groft sennep 
Salt og peber

Sådan gør du

Skræl kartoflerne. Rens jordskokkerne grundigt med en svamp under koldt vand. Riv begge dele groft. Kom det op i en skål og rør det sammen med mel, salt og peber. Tænd ovnen på 150 grader.

Varm olien op på en pande ved høj varme og brun medaljonerne. Kom dem i et ildfast fad. Kom medaljonerne i ovnen i 10 minutter.

Rösti

Kom kartoffel/jordskokke blandingen på panden og steg den 8 minutter på hver side. Det er vigtigt at den ikke brænder på, så man må ikke skrue op for varmen. Den skal være flot gylden.

Salat

Pil julesalaten i blade og kom dem op i en skål. Kom de tørrede tranebær i skålen. Lav en dressing af kirsebæreddike, rapsolie, honning, purløg, grov sennep, salt og peber. Hæld dressingen over julesalaten og vend rundt.

Server medaljonerne med et stykke af röstien og julesalaten

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 30%
Kulhydrat: 30%
Fedt: 31%
2200 kJ - 526 kcal