Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
1 person
1 medaljon af grisefilet a 100 g, 2½ cm tyk
Salt
Peber
1 tsk olie, fx rapsolie
Tilbehør
40 g fuldkornsris
Grøntsager
½ lille squash, 100 g
½ peberfrugt, 60 g
½ fed hvidløg
½ tsk frisk ingefær
½-1 tsk karry
½ dl bouillon
1 tsk sojasauce
1 knsp sukker
Sådan gør du
Tilbehør
- Kog risene.
Kødet
- Dup medaljonen tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Varm olien på en pande ved god varme.
- Olien skal være varm.
- Brun medaljonen 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg den færdig, ca. 2 minutter på hver side, til den er lige netop gennemstegt.
Grøntsager
- Skær squash og peberfrugt i strimler.
- Hak hvidløg og ingefær fint og svits det på panden, evt. sammen med kødet.
- Kom karry på panden, når kødet er taget af.
- Tilsæt peberfrugt og steg i ca. 3 minutter.
- Vend squashene i, steg videre under omrøring i ca. 1 minut.
- Tilsæt bouillon og lad det koge igennem.
- Smag til med sojasauce, sukker og evt. salt.
Tips
- Skær en lille flig af det ene hjørne af medaljonen og tjek, at kødet er svagt rosa. Hvis kødet stadig er råt, skal det steges lidt mere på hver side. Hvis det er svagt rosa, vil det være netop gennemstegt ved servering, da temperaturen stiger i kødet efter det er taget af panden.
- Medaljon, 2½ cm tyk, steges kun 1½ minut på hver side efter bruning, hvis kødet ønskes svagt rosa ved servering.
- I stedet for medaljon kan bruges 100 g schnitzel af inderlår fra gris.
Energifordeling
Nu hedder det medaljon af filet fra gris. Tidligere hed udskæringen medaljon af svinefilet fra svin.
Nu hedder det schnitzel af griseinderlår. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 518 g af retten):
Energi: 1444 kJ (344 kcal)
protein: 29 g
kulhydrat: 36 g
kostfibre: 5 g
fedt: 8 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 279 kJ (66 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g