Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 medaljoner af grisefilet, 2½ cm tykke, a ca 100 g
2 spsk olie, fx rapsolie
2 gulerødder
1 persillerod
1 fed hvidløg
4 dl hønse- eller kalvebouillon
1½ dl lyn couscous
100 g bønner
Frisk estragon
Salt
Peber
Sådan gør du
Grøntsager og couscous
- Varm 1 spsk olie i en gryde.
- Svits gulerødder og persillerod skåret i tern samt finthakket hvidløg.
- Tilsæt bouillon.
- Når det koger, tilsættes couscous. Sluk for varmen og lad det stå i ca. 5 minutter.
- Tilsæt bønner som har fået et kort opkog i letsaltet vand.
- Krydr med salt, peber og estragon.
Kødet
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Steg kødet på en grillpande eller en almindelig pande i 1 spsk olie.
- Brun først kødet 1 minut på hver side ved god varme.
- Skru ned til middel varme og steg 2-3 minutter på hver side.
Tips
- I stedet for estragon kan man bruge persille.
- Hvis der bliver couscous tilovers, kan den kolde rest bruges i en salat.
Energifordeling
Nu hedder det grisefilet. Tidligere hed udskæringen svinefilet.
Næringsindhold pr. person (ca. 525 g af retten):
Energi: 2133 kJ (508 kcal)
protein: 34 g
kulhydrat: 49 g
kostfibre: 8 g
fedt: 17 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 406 kJ (97 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g
Ca. 200 g frugt og grønt pr. person