Medaljon af grisefilet med couscous, rodfrugter og estragon

Sund, hurtig og lækker hverdagsmad med medaljoner af grisefilet serveret med couscous, rodfrugter og estragon.

Af Pernille Bækgaard | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter, 6 om dagen


Medaljoner af svinefilet med couscous, rodfrugter og estragon

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 medaljoner af grisefilet, 2½ cm tykke, a ca 100 g 
2 spsk olie, fx rapsolie
2 gulerødder
1 persillerod
1 fed hvidløg
4 dl hønse- eller kalvebouillon
1½ dl lyn couscous
100 g bønner
Frisk estragon 
Salt
Peber

Sådan gør du

Grøntsager og couscous

  1. Varm 1 spsk olie i en gryde.
  2. Svits gulerødder og persillerod skåret i tern samt finthakket hvidløg.
  3. Tilsæt bouillon.
  4. Når det koger, tilsættes couscous. Sluk for varmen og lad det stå i ca. 5 minutter.
  5. Tilsæt bønner som har fået et kort opkog i letsaltet vand.
  6. Krydr med salt, peber og estragon. 

Kødet

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle. 
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Steg kødet på en grillpande eller en almindelig pande i 1 spsk olie.
  4. Brun først kødet 1 minut på hver side ved god varme.
  5. Skru ned til middel varme og steg 2-3 minutter på hver side.

Tips

  • I stedet for estragon kan man bruge persille.
  • Hvis der bliver couscous tilovers, kan den kolde rest bruges i en salat.

Energifordeling

Nu hedder det grisefilet. Tidligere hed udskæringen svinefilet.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 525 g af retten): 

Energi: 2133 kJ (508 kcal)

protein: 34 g

kulhydrat: 49 g

kostfibre: 8 g

fedt: 17 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 406 kJ (97 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g



Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo