Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
10-12 træspyd eller spyd af metal
500 g hakket oksekød, 8-12 % fedt
1 æg
2 tsk Ras el Hanout (eller 1 tsk koriander, 1 tsk spidskommen, 1 tsk ingefær, ½ tsk chili, ½ tsk kanel)
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 løg, 100 g
1 fed hvidløg
2 tsk olie
½ citron
Couscous
250 g couscous
5 dl bouillon, vand og terning
2 peberfrugter, 1 rød og en gul
1 spsk olivenolie
Dip
2 ½ dl yoghurt 0,1 % eller andet syrnet mælkeprodukt
1 fed hvidløg
Salt, peber
Pynt
Et par kviste persille
Sådan gør du
Læg træspyd i vand.
Bland kød og krydderier i en skål.
Pil og hak løg og hvidløg fint og rør det i kødet.
Sæt kødet på spyd.
Varm olie på en pande ved god varme. Brun sticks på alle sider, skru ned til middel varme og steg færdigt 8-10 minutter i alt. Vend med mellemrum.
Steg citronen med et par minutter til sidst.
Hæld kogende bouillon over couscoussen og lad den stå under låg i ca. 10 minutter. Rør i den et par gange. Pres saften af citronen over couscoussen og smag til med salt og peber.
Rengør peberfrugterne, skær dem i brede strimler på langs.
Varm olie på en pande ved god varme og steg peberfrugterne nogle minutter til de er blevet gyldne. Vend dem i couscoussen.
Rør ingredienserne til dippen sammen.
Skyl persille og pluk lidt af bladene over retten ved servering.
Tips
- Kan med fordel tilberedes uden spyd.
- Rå grøntsager passer også godt i couscoussen – f.eks. agurk, tomat og små broccolibuketter eller ærter.
- Spyd og peberfrugter kan også tilberedes i ovnen. Spyddene ved 200 grader i 10 minutter. Peberfrugterne grilles i 5 minutter.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 40%
Fedt 33%
2390 kJ - 570 kcal