Marineret nakkefilet med nudelrøsti

Marineret nakkefilet med nudelrøsti

Af Anne Skovgaard-Petersen | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 2 timer - desuden tid til marinering i 1 døgn

Det skal du bruge

4-6 personer

1 kg nakkefilet
salt og peber
25 g smør
 
Marinade
1 lagerøl
1 spsk farin
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk frisk ingefær eller 1 tsk stødt

Sauce
50 g flødeost 60+
saucejævner

Nudelrøsti
375 g ægnudler
1½ spsk olie
3 gulerødder

Sådan gør du

Læg nakkefileten i en kraftig plastpose. Riv ingefær og rør marinaden sammen. Hæld den ved kødet. Luk posen. Lad det trække i køleskabet 1 døgn. Vend kødet efter den halve tid. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber og brun det i en stegegryde i smørret ved god varme.
Tilsæt siet marinade, salt og peber. Skru ned til svag varme og steg under låg ca. 1 time. Vend og steg endnu 1 time. Samlet stegetid ca. 2 timer. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 80 grader, så er kødet mørt. Tag kødet op, dæk det med stanniol. Pisk flødeost i stegeskyen. Drys lidt saucejævner i under piskning, kog saucen igennem og smag til med salt og peber.

Kog ægnudlerne i letsaltet vand, kogetiden står på emballagen. Dryp nudlerne af i en si. Varm olien på en mellemstor pande. Læg nudlerne på panden og klap dem til med en træspatel, så de steger sammen. Steg nudlerne i 2-3 minutter på hver side ved god varme; vend nudelrøstien forsigtigt. Lav tynde gulerodsstrimler med en kartoffelskræller. Kog strimlerne 1 minut i letsaltet vand og arranger dem oven på nudlerne.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 32%
Fedt 44%
3230 kJ - 770 kcal