Tilberedningstid
Ca. 2 timer - desuden tid til marinering i 1 døgn
Det skal du bruge
4-6 personer
1 kg nakkefilet
Salt
Peber
25 g smør
Marinade
1 lagerøl
1 spsk farin
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk frisk ingefær eller 1 tsk stødt
Sauce
50 g flødeost 60+
Saucejævner
Nudelrøsti
375 g ægnudler
1½ spsk olie, fx rapsolie
3 gulerødder
Sådan gør du
Kødet
- Læg nakkefileten i en kraftig plastpose.
- Riv ingefær og rør marinaden sammen.
- Hæld den ved kødet. Luk posen. Lad det trække i køleskabet 1 døgn.
- Vend kødet efter den halve tid.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber og brun det i en stegegryde i smørret ved god varme.
- Tilsæt siet marinade, salt og peber.
- Skru ned til svag varme og steg under låg ca. 1 time.
- Vend og steg endnu 1 time. Samlet stegetid ca. 2 timer.
- Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 80 grader, så er kødet mørt. Tag kødet op, dæk det med stanniol.
Sauce
- Pisk flødeost i stegeskyen.
- Drys lidt saucejævner i under piskning, kog saucen igennem og smag til med salt og peber.
Nudelrøsti
- Kog ægnudlerne i letsaltet vand, kogetiden står på emballagen.
- Dryp nudlerne af i en si.
- Varm olien på en mellemstor pande.
- Læg nudlerne på panden og klap dem til med en træspatel, så de steger sammen.
- Steg nudlerne i 2-3 minutter på hver side ved god varme; vend nudelrøstien forsigtigt.
- Lav tynde gulerodsstrimler med en kartoffelskræller.
- Kog strimlerne 1 minut i letsaltet vand og arranger dem oven på nudlerne.
Energifordeling
Nu hedder det nakkefilet fra gris. Tidligere hed udskæringen nakkefilet fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 610 g af retten):
Energi: 3275 kJ (780 kcal)
protein: 46 g
kulhydrat: 62 g
kostfibre: 3 g
fedt: 8 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 536 kJ (128 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 6 g