Marineret nakkefilet med nudelrøsti

Velsmagende nakkefilet marineret i hvidløg og ingefær med nudelrøsti og cremet sauce.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 2 timer - desuden tid til marinering i 1 døgn

Det skal du bruge

4-6 personer

1 kg nakkefilet
Salt
Peber
25 g smør
 
Marinade
1 lagerøl
1 spsk farin
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk frisk ingefær eller 1 tsk stødt

Sauce
50 g flødeost 60+
Saucejævner 

Nudelrøsti
375 g ægnudler
1½ spsk olie, fx rapsolie
3 gulerødder

Sådan gør du

Kødet

  1. Læg nakkefileten i en kraftig plastpose. 
  2. Riv ingefær og rør marinaden sammen.
  3. Hæld den ved kødet. Luk posen. Lad det trække i køleskabet 1 døgn.
  4. Vend kødet efter den halve tid.
  5. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber og brun det i en stegegryde i smørret ved god varme.
  6. Tilsæt siet marinade, salt og peber.
  7. Skru ned til svag varme og steg under låg ca. 1 time.
  8. Vend og steg endnu 1 time. Samlet stegetid ca. 2 timer.
  9. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 80 grader, så er kødet mørt. Tag kødet op, dæk det med stanniol.

Sauce

  1. Pisk flødeost i stegeskyen.
  2. Drys lidt saucejævner i under piskning, kog saucen igennem og smag til med salt og peber.

Nudelrøsti

  1. Kog ægnudlerne i letsaltet vand, kogetiden står på emballagen.
  2. Dryp nudlerne af i en si.
  3. Varm olien på en mellemstor pande.
  4. Læg nudlerne på panden og klap dem til med en træspatel, så de steger sammen.
  5. Steg nudlerne i 2-3 minutter på hver side ved god varme; vend nudelrøstien forsigtigt.
  6. Lav tynde gulerodsstrimler med en kartoffelskræller.
  7. Kog strimlerne 1 minut i letsaltet vand og arranger dem oven på nudlerne.

Energifordeling

Nu hedder det nakkefilet fra gris. Tidligere hed udskæringen nakkefilet fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 610 g af retten): 

Energi: 3275 kJ (780 kcal)

protein: 46 g

kulhydrat: 62 g

kostfibre: 3 g

fedt: 8 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 536 kJ (128 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 6 g