Tilberedningstid
Ca. 2 timer - desuden tid til marinering i 1 døgn
Det skal du bruge
4-6 personer
1 kg nakkefilet
salt og
peber
25 g
smør
Marinade
1 lagerøl
1 spsk farin
1 løg
1
fed hvidløg
1 spsk frisk ingefær eller 1 tsk stødt
Sauce
50 g
flødeost 60+
saucejævner
Nudelrøsti
375 g ægnudler
1½ spsk
olie
3 gulerødder
Sådan gør du
Læg nakkefileten i en kraftig plastpose. Riv ingefær og rør marinaden sammen. Hæld den ved kødet. Luk posen. Lad det trække i køleskabet 1 døgn. Vend kødet efter den halve tid. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber og brun det i en stegegryde i smørret ved god varme.
Tilsæt siet marinade, salt og peber. Skru
ned til svag varme og steg under låg ca. 1 time. Vend og steg endnu 1 time.
Samlet stegetid ca. 2 timer. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen
være 80 grader, så er kødet mørt. Tag kødet op, dæk det med stanniol. Pisk
flødeost i stegeskyen. Drys lidt saucejævner i under piskning, kog saucen
igennem og smag til med salt og peber.
Kog ægnudlerne i letsaltet vand, kogetiden står på emballagen. Dryp nudlerne af i en si. Varm olien på en mellemstor pande. Læg nudlerne på panden og klap dem til med en træspatel, så de steger sammen. Steg nudlerne i 2-3 minutter på hver side ved god varme; vend nudelrøstien forsigtigt. Lav tynde gulerodsstrimler med en kartoffelskræller. Kog strimlerne 1 minut i letsaltet vand og arranger dem oven på nudlerne.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 32%
Fedt 44%
3230 kJ - 770 kcal