Marineret langtidsbagt oksebov med porrer, gulerødder og kartofler

Marineret langtidsbagt oksebov med porrer, gulerødder og kartofler

Af Briand Funder | Hele året | Hovedretter | Weekend, Fest, Gæster


Marineret langtidsbagt oksebov med porrer, gulerødder og kartofler

Tilberedningstid

Ca. 3 timer. Arbejdstid: ca. 30 minutter (+ marineringstid dagen før)

Det skal du bruge

4 personer

1 kg bovklump eller tykbov

Til marinade:
1 løg
1 porre
4 fed hvidløg
4 laurbærblade
1 spsk timian (frisk eller tørret)
salt og peber
4 dl hvidvin

Til suppe:
2 porrer
4 gulerødder
1 kg kartofler
1 spsk timian (frisk eller tørret)
salt og peber
3 dl tør hvidvin
1 ltr grønsagsbouillon

Sådan gør du

Marinering (dagen før):
1. Okseboven skal marineres, så find en passende skål der ikke er for stor og læg kødet heri.

2. Rens løg og porre og skær dem i små stykker. Læg dem over kødet med hvidløg, laurbærblade, timian, salt og peber og hæld hvidvinen henover. Stil nu skålen i køleskabet i minimum 12 timer og gerne i 24 timer, vend kødet et par gange.

Til suppe:
3. Porrer, gulerødder og kartofler renses/ skrælles og skæres i ca. 1 cm tykke skiver og blandes sammen med timian, salt og peber.

4. Tag en jerngryde eller stor ildfast skål med låg til. Dæk bunden med et lag af grønsagerne. Tag kødet op af marinaden – læg det oven på grønsagerne og fordel så resten af grønsagerne over kødet, så det dækkes. Hæld hvidvin og grønsagsbouillon over og læg et tætsluttende låg på skålen/gryden (eller dæk med stanniol). Tænd ovnen på 180 grader. Sæt skålen/gryden i ovnen og lad den stå i ca. 3 timer.

5. Tag kødet op af gryden og skær det i skiver.
Grønsagerne serveres i bouillonen, der skal ikke laves yderligere sauce til.

Tips

  • En kold grønsagsret f.eks. marinerede, grønne bønner eller en hvidkålssalat kan bruges som ekstra tilbehør.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 27%
Fedt 39%