Marineret griselever

Marineret griselever med sauce og ris som tilbehør.

Af Inge Lotz | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g griselever, 1 cm tykke skiver 
salt og peber
1 skalotteløg
1 spsk olie
3 dl bouillon
saucejævner

Marinade
1 fed hvidløg
2 spsk citronsaft
3 spsk balsamico
1 tsk olie

Pynt
1 citron
3 spsk persille

Tilbehør

Løse ris af 3 dl ris blandet med 4 groft revne gulerødder

 

Sådan gør du

Bland knust hvidløg med øvrige ingredienser til marinaden og hæld den over leverskiverne. Lad kødet marinere i 15-20 minutter i køleskabet.
Tag leverskiverne op og stil marinaden til side. Dup leverskiverne tørre. Krydr dem med salt og peber. Opvarm olien på en pande ved god varme og brun leverskiverne 1 minut på hver side. Læg dem over på en tallerken. Hak skalotteløget, og kom det på panden sammen med marinaden. Kog et øjeblik. Tilsæt bouillon og kog saucen igennem. Læg leverskiverne i saucen. Kog dem under låg ved svag varme i ca. 3 minutter på hver side, i alt 6 minutter.
Læg leverskiverne taglagt i et fad. Jævn evt. saucen og si den over kødet. Kom reven citronskal og hakket persille på leveren inden servering.

Tips

  • Leverskiverne kan marineres fra 15 minutter til 24 timer i køleskabet.

Energifordeling

Nu hedder det lever af indmad fra gris. Før hed udskæringen svinelever af indmad fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 660 g af retten): 

Energi: 2008 kJ (478 kcal)

protein: 33 g

kulhydrat: 58 g

kostfibre: 5 g

fedt: 11 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 304 kJ (72 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g