Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g griselever, 1 cm tykke skiver
salt og peber
1 skalotteløg
1 spsk olie
3 dl bouillon
saucejævner
Marinade
1 fed hvidløg
2 spsk citronsaft
3 spsk balsamico
1 tsk olie
Pynt
1 citron
3 spsk persille
Tilbehør
Løse ris af 3 dl ris blandet med 4 groft revne gulerødder
Sådan gør du
Bland knust hvidløg med øvrige ingredienser til marinaden og hæld den over leverskiverne. Lad kødet marinere i 15-20 minutter i køleskabet.
Tag leverskiverne op og stil marinaden til side. Dup leverskiverne tørre. Krydr dem med salt og peber. Opvarm olien på en pande ved god varme og brun leverskiverne 1 minut på hver side. Læg dem over på en tallerken. Hak skalotteløget, og kom det på panden sammen med marinaden. Kog et øjeblik. Tilsæt bouillon og kog saucen igennem. Læg leverskiverne i saucen. Kog dem under låg ved svag varme i ca. 3 minutter på hver side, i alt 6 minutter.
Læg leverskiverne taglagt i et fad. Jævn evt. saucen og si den over kødet. Kom reven citronskal og hakket persille på leveren inden servering.
Tips
- Leverskiverne kan marineres fra 15 minutter til 24 timer i køleskabet.
Energifordeling
Nu hedder det lever af indmad fra gris. Før hed udskæringen svinelever af indmad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 660 g af retten):
Energi: 2008 kJ (478 kcal)
protein: 33 g
kulhydrat: 58 g
kostfibre: 5 g
fedt: 11 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 304 kJ (72 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g