Tilberedningstid
Ca. 3 timer og evt. tid til afkøling
Det skal du bruge
8 personer
1½-2 kg grisebryst uden ben, brusk og svær
Kogelage
1 røde chili
1 citrongræs
1 syltet ingefær
1 stjerneanis
1 limeblad
2½ dl sojasauce
2½ dl honning
1¼ dl sesamolie
1¼ dl risvinseddike
250 g glasnudler
Pynt
Friske koriander
Sådan gør du
Bestil grisebrystet (koge-/stegestykke) et par dage i forvejen hos slagteren. Rids fedtsiden på grisebrystet i ruder.
Chili og citrongræs skæres i mindre stykker. Kom alle ingredienser til lagen i en gryde og kog den. Læg kødet i et ovnfast fad eller en foliebakke og hæld lagen over. Dæk fadet med stanniol. Stil fadet i en kold ovn, tænd på 180 grader og lad det stå i ca. 2½ time.
Køl evt. kød med lage ned, stil det i køleskab til næste dag og fjern det størknede fedt eller skum fedtet af, mens lagen er varm.
Skær kødet i firkanter på 2-3 x 4-5 cm. Læg det i halvdelen af lagen og stil det i ovnen ved 200 grader til det er gennemvarmt. Kødet bliver meget mørkt på grund af sojasaucen.
Kog resten af lagen ind og si den.
Kog glasnudlerne.
Server lagen til kødet og nudlerne.
Pynt med friske korianderblade.
Energifordeling
Nu hedder det bryst, stegestykke med ben af bryst fra gris. Før hed udskæringen svinebryst, stegestykke med ben af svinebryst fra svin.
Nu hedder det bryst, kogestykke med ben - ribbensteg af bryst fra gris. Før hed udskæringen svinebryst, kogestykke med ben - ribbensteg af svinebryst fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 330 g af retten):
Energi: 2957 kJ (704 kcal)
protein: 40 g
kulhydrat: 66 g
kostfibre: 2 g
fedt: 31 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 896 kJ (213 kcal)
protein: 12 g
kulhydrat: 20 g
kostfibre: 1 g
fedt: 10 g