Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g wokstrimler af inderlår eller skinke i strimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
salt og peber
Marinade
1 spsk sojasauce
1 spsk sherry
1 fed hvidløg
1 tsk frisk ingefær eller ½ tsk stødt
Grøntsager
3 forårsløg eller 1 lille porre
1 stilk blegselleri
250 g champignon
3 tørrede abrikoser
100 g sukkerærter
1 spsk olie
100 g bønnespirer
evt. majsstivelse
Tilbehør
140 g ris eller ægnudler, ca. 1¾ dl
sojasauce
Sådan gør du
Bland soja, sherry, finthakket hvidløg og finthakket ingefær og hæld det over kødet. Stil det i køleskab, mens grøntsagerne ordnes, eller i op til 12 timer.
Rens
grøntsagerne og nip ærterne. Skær forårsløg i skrå skiver. Hold det grønne og
det hvide af forårsløget adskilt. Skær blegsellerien i tynde skiver,
champignonerne i skiver og abrikoserne i tynde strimler. Tag kødet op af
marinaden. Varm halvdelen af olien op i en wok eller på en stor pande. Tilsæt
kødet og steg det 1-2 minutter under omrøring. Tag det op og hold det varmt.
Tilsæt resten af olien samt det hvide af forårsløg, blegselleri og champignon,
stadig under omrøring. Tilsæt efter 1-2 minutter abrikoser og sukkerærter. Kom
marinaden og kødet i. Kog væsken op. Vend bønnespirer, det grønne af
forårsløgene samt salt og peber i. Jævn evt. med lidt
majsstivelse.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 54%
Fedt 17%
2490 kJ - 590 kcal