Marinerede skinkestrimler

Marinerede skinkestrimler

Af Carsten Christensen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g wokstrimler af inderlår eller skinke i strimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
salt og peber

Marinade
1 spsk sojasauce
1 spsk sherry
1 fed hvidløg
1 tsk frisk ingefær eller ½ tsk stødt

Grøntsager
3 forårsløg eller 1 lille porre
1 stilk blegselleri
250 g champignon
3 tørrede abrikoser
100 g sukkerærter
1 spsk olie
100 g bønnespirer
evt. majsstivelse

Tilbehør

140 g ris eller ægnudler, ca. 1¾ dl 
sojasauce

 

Sådan gør du

Bland soja, sherry, finthakket hvidløg og finthakket ingefær og hæld det over kødet. Stil det i køleskab, mens grøntsagerne ordnes, eller i op til 12 timer.

Rens grøntsagerne og nip ærterne. Skær forårsløg i skrå skiver. Hold det grønne og det hvide af forårsløget adskilt. Skær blegsellerien i tynde skiver, champignonerne i skiver og abrikoserne i tynde strimler. Tag kødet op af marinaden. Varm halvdelen af olien op i en wok eller på en stor pande. Tilsæt kødet og steg det 1-2 minutter under omrøring. Tag det op og hold det varmt. Tilsæt resten af olien samt det hvide af forårsløg, blegselleri og champignon, stadig under omrøring. Tilsæt efter 1-2 minutter abrikoser og sukkerærter. Kom marinaden og kødet i. Kog væsken op. Vend bønnespirer, det grønne af forårsløgene samt salt og peber i. Jævn evt. med lidt majsstivelse.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 54%
Fedt 17%
2490 kJ - 590 kcal