Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g sauté-skiver af grisefilet, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
1 spsk sojasauce
1 fed hvidløg
2 tsk frisk ingefær
¼ tsk stødt chili eller ½ frisk chili
¼ tsk stødt koriander
¼ tsk stødt spidskommen
1 tsk sukker, gerne rørsukker
1 tsk sesamfrø
1 lime
Jordnøddesauce
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1-1½ frisk rød chili
1 tsk olie, fx rapsolie
2 spsk peanutbutter
1 spsk sojasauce
2 tsk sukker, gerne rørsukker
1 lime
Salt
Peber
Råkostsalat
2-3 gulerødder
1 rødbede
2-3 spsk citronsaft
Lidt rørsukker
Tilbehør
1½ dl fuldkornsris
Sådan gør du
Kødet
- Bland sojasauce, knust hvidløg, revet ingefær, krydderier, sukker og sesamfrø i en skål.
- Bruges frisk chili, skal den være finthakket.
- Tilsæt fintrevet limeskal og 1 spsk limesaft. Vend sauté-skiverne i marinaden og stil dem i køleskab i mindst ½ time.
- Jordnøddesauce
- Til saucen svitses finthakket løg, hvidløg og chili i olie i en gryde i et par minutter.
- Tilsæt 1 dl vand, peanutbutter, sojasauce og sukker.
- Kog saucen igennem under omrøring.
- Smag til med 2 spsk limesaft, salt og peber.
- Saucen kan serveres enten kold eller varm.
- Pynt evt. med lidt friskhakket chili ved servering.
Tilbehør
- Kog risene.
- Snit grøntsagerne til salaten fint.
- Smag til med lidt citronsaft eller lime og sukker.
Kødet, fortsat
- Steg de marinerede sauté-skiver på en varm grillpande eller en almindelig pande ½-1 minut på hver side.
- Pynt med lime skåret i både.
Tips
- Saute-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver
- Grisemørbrad i ½ cm tykke skiver kan bruges i stedet for sauté-skiver.
- I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.
- Sauté-skiverne kan ligge i marinaden op til 12 timer i køleskab.
Energifordeling
Nu hedder det kam fra gris. Tidligere hed det svinekam fra svin.
Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 765 g af retten):
Energi: 2702 kJ (643 kcal)
protein: 41 g
kulhydrat: 77 g
kostfibre: 10 g
fedt: 17 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 354 kJ (84 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g