Marinerede sauté-skiver med jordnøddesauce

Spændende ret med magert grisekød og et asiatisk twist.

Af Sandra Leigh Draznin | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Marinerede sauté-skiver med jordnøddesauce

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g sauté-skiver af grisefilet, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
1 spsk sojasauce
1 fed hvidløg
2 tsk frisk ingefær
¼ tsk stødt chili eller ½ frisk chili
¼ tsk stødt koriander
¼ tsk stødt spidskommen
1 tsk sukker, gerne rørsukker
1 tsk sesamfrø
1 lime

Jordnøddesauce
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1-1½ frisk rød chili
1 tsk olie, fx rapsolie
2 spsk peanutbutter 
1 spsk sojasauce
2 tsk sukker, gerne rørsukker
1 lime
Salt
Peber

Råkostsalat
2-3 gulerødder
1 rødbede
2-3 spsk citronsaft
Lidt rørsukker

 

Tilbehør

1½ dl fuldkornsris

 

Sådan gør du

Kødet

  1. Bland sojasauce, knust hvidløg, revet ingefær, krydderier, sukker og sesamfrø i en skål.
  2. Bruges frisk chili, skal den være finthakket.
  3. Tilsæt fintrevet limeskal og 1 spsk limesaft. Vend sauté-skiverne i marinaden og stil dem i køleskab i mindst ½ time.
  4. Jordnøddesauce
  5. Til saucen svitses finthakket løg, hvidløg og chili i olie i en gryde i et par minutter.
  6. Tilsæt 1 dl vand, peanutbutter, sojasauce og sukker.
  7. Kog saucen igennem under omrøring.
  8. Smag til med 2 spsk limesaft, salt og peber.
  9. Saucen kan serveres enten kold eller varm.
  10. Pynt evt. med lidt friskhakket chili ved servering.

Tilbehør

  1. Kog risene.
  2. Snit grøntsagerne til salaten fint.
  3. Smag til med lidt citronsaft eller lime og sukker.

Kødet, fortsat

  1. Steg de marinerede sauté-skiver på en varm grillpande eller en almindelig pande ½-1 minut på hver side.
  2. Pynt med lime skåret i både.

Tips

  • Saute-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver
  • Grisemørbrad i ½ cm tykke skiver kan bruges i stedet for sauté-skiver.
  • I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.
  • Sauté-skiverne kan ligge i marinaden op til 12 timer i køleskab.

Energifordeling

Nu hedder det kam fra gris. Tidligere hed det svinekam fra svin.

Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 765 g af retten): 

Energi: 2702 kJ (643 kcal)

protein: 41 g

kulhydrat: 77 g

kostfibre: 10 g

fedt: 17 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 354 kJ (84 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g