Marinerede sauté-skiver med grøntsager og ris

Velsmagende sund hverdagsmad med magert grisekød og mange grøntsager.

Af Hanne Birkum Petersen og Kirsten Marie Pedersen | Hele året | For nybegyndere, Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Marinerede sauté-skiver med grøntsager

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

2 personer

200 g sauté-skiver af grisefilet, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke

Marinade
1 fed hvidløg
1 spsk sød chilisauce
2 spsk sojasauce
1 spsk olie
lidt salt
lidt peber

Grøntsager
2 gulerødder
1 persillerod
2 stilke bladselleri
4 dl vand
½ tsk salt

Pynt
Frisk koriander

Løse ris
2 dl løse ris
4 dl vand
½ tsk salt

Sådan gør du

Sådan skal du gøre:

Marinaden

  1. Pil og hak hvidløget fint og kom det i en skål.
  2. Kom chilisauce, sojasauce, olie, salt og peber i skålen. Bland.
  3. Læg film over skålen. Stil den i køleskabet i ca. 20 minutter.

Grøntsager

  1. Skyl og skræl gulerødderne og persilleroden.
  2. Skær gulerødderne og persilleroden i tændstikstynde stave.
  3. Skyl bladsellerien og skær den på skrå i 3-4 cm lange stykker.
  4. Hæld vand og salt i gryden. Kog vandet.
  5. Kom grøntsagerne i kogende vand og kog dem i 2-3 minutter.
  6. Hæld vandet fra grøntsagerne.
  7. Tag kødet op af marinaden. Gem marinaden.
  8. Varm en stor pande op.
  9. Læg sauté-skiverne på panden og steg dem 45 sekunder på hver side.
  10. Tag kødet af panden.
  11. Hæld marianden på panden og kog den grundigt igennem.
  12. Hæld 1-2 dl vand på panden, hvis du vil have mere sauce.
  13. Smag saucen til med salt, peber, chilisauce og sojasauce.
  14. Kom kød og grøntsager på panden. Varm det hurtigt igennem.
  15. Anret retten i et fad og pynt med frisk koriander.

Løse ris

  1. Hæld risene i en sigte. Skyl dem.
  2. Kom vand og salt i en gryde. Kog vandet.
  3. Kom risene i gryden.
  4. Læg låg på gryden og skru ned.
  5. Kog risene i 12 minutter, til de er møre.

Tips

  • Sauté-skiver skæres af grisefilet, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Grisemørbrad i ½ cm tykke skiver kan bruges i stedet for sauté-skiver.
  • I stedet for persillerod kan du bruge pastinak, majroe eller porre.
  • Kødet kan stå i marinaden i køleskabet i op til 12 timer.

Energifordeling

Nu hedder det filet af gris. Før hed udskæringen svinefilet fra svin.

Nu hedder det mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 745 g af retten): 

Energi: 2303 kJ (548 kcal)

protein: 32 g

kulhydrat: 74 g

kostfibre: 8 g

fedt: 12 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 309 kJ (74 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g