Tilberedningstid
Ca. 30 minutter - når grillen er varm
Det skal du bruge
2 personer
250 g sauté-skiver af filet fra gris, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
Marinade
1 tsk paprika
1 tsk stødt koriander
1 fed hvidløg
Salt
Peber
1 lille bundt bredbladet persille
2 spsk olie
Couscoussalat
1 dl couscous
½ spsk olie
½ spsk citronsaft
¼ agurk
50 g mandler
½ lille rødløg
Sådan gør du
Kødet
- Kom paprika, koriander, revet hvidløg, salt, peber, ½ dl hakket persille og olie i en kraftig plastpose og ryst det hele sammen.
- Kom sauté-skiverne ned i blandingen lidt ad gangen. Fordel marinaden på kødet.
- Læg plastposen med kødet i køleskab og hold det koldt indtil grillning.
Couscoussalat
- Kog 2 dl vand i en gryde.
- Sluk for varmen og rør couscoussen i.
- Læg låg på og lad det stå i 5 minutter.
- Løft op i den med en gaffel et par gange.
- Rør olie og citronsaft i og lad det blive koldt.
- Fjern kernerne i agurken med en teske og skær agurken i små tern.
- Rist mandlerne på en tør pande.
- Kom finthakket løg og agurketern i couscoussen.
- Smag til med salt og peber.
- Pynt salaten med mandlerne.
Kødet, fortsat
- Grill sauté-skiverne 1 minut på hver side, i alt 2 minutter.
- Hvis grillen er meget varm er ½ minut på hver side nok.
Tips
- Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- Kødet kan ligge i marinaden i nogle timer, bare det er på køl.
- Skær et lille stykke af en sauté-skive, så du kan se, om de er lige netop gennemstegt. Steges de for længe, bliver de tørre.
- Hvis det er nemmere at transportere, kan man undlade olien i marinaden til kødet og bare vende skiverne i den tørre blanding. Det kan gøres hjemme eller på stedet.
Energifordeling
-