Marinerede sauté-skiver med couscoussalat

Marinerede sauté-skiver med couscoussalat

Af Maria Larsen | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Grill


Marinerede sauté-skiver med couscoussalat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter - når grillen er varm

Det skal du bruge

2 personer

250 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke

Marinade
1 tsk paprika
1 tsk stødt koriander
1 fed hvidløg
salt og peber
1 lille bundt bredbladet persille
2 spsk olie

Couscoussalat
1 dl couscous
½ spsk olie
½ spsk citronsaft
¼ agurk
50 g mandler
½ lille rødløg

Sådan gør du

Kom paprika, koriander, revet hvidløg, salt, peber, ½ dl hakket persille og olie i en kraftig plastpose og ryst det hele sammen. Kom sauté-skiverne ned i blandingen lidt ad gangen. Fordel marinaden på kødet. Læg plastposen med kødet i køleskab og hold det koldt indtil grillning.

Kog 2 dl vand i en gryde. Sluk for varmen og rør couscoussen i. Læg låg på og lad det stå i 5 minutter. Løft op i den med en gaffel et par gange. Rør olie og citronsaft i og lad det blive koldt. Fjern kernerne i agurken med en teske og skær agurken i små tern. Rist mandlerne på en tør pande. Kom finthakket løg og agurketern i couscoussen. Smag til med salt og peber. Pynt salaten med mandlerne.

Grill sauté-skiverne 1 minut på hver side, i alt 2 minutter. Hvis grillen er meget varm er ½ minut på hver side nok.

Tips

  • Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Kødet kan ligge i marinaden i nogle timer, bare det er på køl.
  • Skær et lille stykke af en sauté-skive, så du kan se, om de er lige netop gennemstegt. Steges de for længe, bliver de tørre.
  • Hvis det er nemmere at transportere, kan man undlade olien i marinaden til kødet og bare vende skiverne i den tørre blanding. Det kan gøres hjemme eller på stedet.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Kulhydrat 32%
Protein 31%
Fedt 37% 
1940 kJ - 460 kcal