Tilberedningstid
Ca. 1¼ time
Det skal du bruge
6 personer
6 nakkekoteletter, ca. 2 cm
tykke, a ca. 150 g
Marinade
1 lille løg
4 spsk soja
3 spsk sød sherry eller portvin
6-8 dråber tabasco
¼ tsk peber
1 tsk salt
Orientalsk salat
2 dl bulgur eller ris
4 dl grøntsagsbouillon
4 forårsløg
½ agurk
250 g cherrytomater
6 blade radichiosalat eller icebergsalat
Dressing
3 dl yoghurt naturel
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
Tilbehør
Fuldkornsflutes, 300 g
Sådan gør du
Marinade
- Hak løget og bland resten af ingredienserne til marinaden sammen.
- Læg koteletterne i et fad.
- Hæld marinaden over og sæt koteletterne i køleskabet i ca. ½ time.
- Vend koteletterne et par gange under marineringen.
Dressing
- Hæld yoghurten til afdrypning ca. 1 time i et kaffefilter.
Orientalsk salat
- Kog bulguren 10 minutter i bouillonen og køl den af.
- Snit forårsløgene i tynde skiver.
- Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær den i små tern.
- Halvér tomaterne.
- Bland bulgur, løg, agurk og tomater og krydr med salt og peber.
Dressing, fortsat
- Rør yoghurten med olie og presset hvidløg. Smag til med salt og peber.
- Tag de 6 største blade af salaten og læg dem på et fad. Anret bulgursalat i bladene og kom resten i en skål ved siden af.
- Dup koteletterne tørre. Grill dem 8 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Tips
- Nakkekoteletterne kan marineres i køleskabet fra ½-24 timer.
Energifordeling
Nu hedder det nakkekotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen nakkekotelet fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 570 g af retten):
Energi: 2561 kJ (610 kcal)
protein: 38 g
kulhydrat: 55 g
kostfibre: 7 g
fedt: 24 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 450 kJ (100 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g