Marinerede nakkekoteletter med orientalsk salat

Marinerede nakkekoteletter med orientalsk salat

Af Anne Skovgaard-Petersen | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Grill


Tilberedningstid

Ca. 1¼ time

Det skal du bruge

6 personer

6 nakkekoteletter, ca. 2 cm tykke, a ca. 150 g 

Marinade
1 lille løg
4 spsk soja
3 spsk sød sherry eller portvin
6-8 dråber tabasco
¼ tsk peber
1 tsk salt

Orientalsk salat
2 dl bulgur eller ris
4 dl grøntsagsbouillon
4 forårsløg
½ agurk
250 g cherrytomater
6 blade radichiosalat eller icebergsalat

Dressing
3 dl yoghurt naturel
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg

Tilbehør

Flutes, 300 g

 

Sådan gør du

Hak løget og bland resten af ingredienserne til marinaden sammen. Læg koteletterne i et fad. Hæld marinaden over og sæt koteletterne i køleskabet i ca. ½ time. Vend koteletterne et par gange under marineringen.

Hæld yoghurten til afdrypning ca. 1 time i et kaffefilter.

Kog bulguren 10 minutter i bouillonen og køl den af. Snit forårsløgene i tynde skiver.
Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær den i små tern. Halvér tomaterne. Bland bulgur, løg, agurk og tomater og krydr med salt og peber.

Rør yoghurten med olie og presset hvidløg. Smag til med salt og peber.

Tag de 6 største blade af salaten og læg dem på et fad. Anret bulgursalat i bladene og kom resten i en skål ved siden af.

Dup koteletterne tørre. Grill dem 8 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

Tips

  • Nakkekoteletterne kan marineres i køleskabet fra ½-24 timer.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 36%
Fedt 38%
2525 kJ - 600 kcal