Tilberedningstid
Ca. 1¼ time
Det skal du bruge
6 personer
6 nakkekoteletter, ca. 2 cm
tykke, a ca. 150 g
Marinade
1 lille løg
4 spsk soja
3 spsk sød sherry eller portvin
6-8 dråber tabasco
¼ tsk peber
1 tsk salt
Orientalsk salat
2 dl bulgur eller ris
4 dl grøntsagsbouillon
4 forårsløg
½ agurk
250 g cherrytomater
6 blade radichiosalat eller icebergsalat
Dressing
3 dl yoghurt naturel
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
Tilbehør
Flutes, 300 g
Sådan gør du
Hak løget og bland resten af ingredienserne til
marinaden sammen. Læg koteletterne i et fad. Hæld marinaden over og sæt
koteletterne i køleskabet i ca. ½ time. Vend koteletterne et par gange under
marineringen.
Hæld yoghurten til afdrypning ca. 1 time i et kaffefilter.
Kog bulguren 10 minutter i bouillonen og køl den af. Snit forårsløgene i tynde skiver.
Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær
den i små tern. Halvér tomaterne. Bland bulgur, løg, agurk og tomater og krydr med
salt og peber.
Rør yoghurten med olie og presset hvidløg. Smag til med salt og peber.
Tag de 6 største blade af salaten og læg dem på et fad. Anret bulgursalat i bladene og kom resten i en skål ved siden af.
Dup koteletterne
tørre. Grill dem 8 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Tips
- Nakkekoteletterne kan marineres i køleskabet fra ½-24 timer.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 36%
Fedt 38%
2525 kJ - 600 kcal