Marinerede minutternspid med hvidløg og citron

Lækker grillmad med magert grisekød og spændende tilbehør.

Af Pernille Bækgaard | Sommer | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest, Grill


Marinerede skinkespid med hvidløg og citron

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter og 30 minutter til marinering

Det skal du bruge

4 personer

500 g minuttern, 2x2x2 cm

Marinade
4 spsk olivenolie
1 spsk spidskommen
2 fed hvidløg
salt og peber

8 tynde skiver parmaskinke
1-2 citroner
ca 24 fed hvidløg
12-16 træspid

Salat
4 tomater, gerne gule
1 rødløg
1 spsk olivenolie
1 tsk citronsaft
basilikum
50 g feta

Tilbehør

Tzatziki af ½ l yoghurt naturel - der blandes med 1 agurk revet og trykket fri for væde, 2 knuste hvidløgsfed og smagt til.

Brød

 

Sådan gør du

Træspiddene lægges i vand for ikke at brænde på grillen.

Vend minuttern med olie, spidskommen, fintsnittet hvidløg, salt og peber. Sæt kødet i køleskabet og lad det marinere mindst 30 minutter - gerne længere, dog højst 12 timer.

Skær parmaskinken i tynde strimler og pak minutternene heri. Skær citronen i både og pil hvidløgsfeddene. Sæt minuttern, hele hvidløgsfed og citronbåde på spiddene. Grill dem ca. 10 minutter i alt. Vend spiddene af og til.

Tomater og rødløg skæres i skiver. Rør olien med citronsaft, salt og peber og dryp det over
tomater og løg. Pynt med basilikum og feta i små stykker eller tern.

Tips

  • I stedet for minuttern kan bruges schnitzler af inderlår fra gris 1½ x 1½ cm.

Energifordeling

Nu hedder det minuttern fra gris. Tidligere hed det skinketern fra svin.

Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed det skinkeschnitzel fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 560 g af retten): 

Energi: 2485 kJ (592 kcal)

protein: 48 g

kulhydrat: 33 g

kostfibre: 4 g

fedt: 29 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 444 kJ (106 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 6 g

kostfibre: 1 g

fedt: 5 g