Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g minutstrimler af skinke inderlår fra gris, ½ x ½ x ca. 8 cm
Salt
Peber
Marinade
1 spsk sojasauce
1 spsk sherry
1 fed hvidløg
1 tsk frisk ingefær eller ½ tsk stødt
Grøntsager
3 forårsløg eller 1 lille porre
1 stilk blegselleri
250 g champignon
3 tørrede abrikoser
100 g sukkerærter
1 spsk olie
100 g bønnespirer
Evt. majsstivelse
Tilbehør
- 140 g fuldkornsris eller ægnudler
- Ca. 1¾ dl sojasauce
Sådan gør du
Marinade
- Bland soja, sherry, finthakket hvidløg og finthakket ingefær og hæld det over kødet.
- Stil det i køleskab, mens grøntsagerne ordnes, eller i op til 12 timer.
Grøntsager
- Rens grøntsagerne og nip ærterne.
- Skær forårsløg i skrå skiver. Hold det grønne og det hvide af forårsløget adskilt.
- Skær blegsellerien i tynde skiver, champignonerne i skiver og abrikoserne i tynde strimler.
Kødet
- Tag kødet op af marinaden.
- Varm halvdelen af olien op i en wok eller på en stor pande.
- Tilsæt kødet og steg det 1-2 minutter under omrøring.
- Tag det op og hold det varmt.
Grøntsager, fortsat
- Tilsæt resten af olien samt det hvide af forårsløg, blegselleri og champignon, stadig under omrøring.
- Tilsæt efter 1-2 minutter abrikoser og sukkerærter.
- Kom marinaden og kødet i.
- Kog væsken op.
- Vend bønnespirer, det grønne af forårsløgene samt salt og peber i.
- Jævn evt. med lidt majsstivelse.
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler fra gris. Tidligere hed det skinkestrimler fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 725 g af retten):
Energi: 2265 kJ (539 kcal)
protein: 43 g
kulhydrat: 60 g
kostfibre: 8 g
fedt: 12 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 312 kJ (74 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g