Marinerede minutstrimler

Hurtig og enkel sund hverdagsmad med magert kød marineret i hvidløg og ingefær hertil asiatiskinspireret sauce med sprøde grøntsager. Serveres med ris eller ægnudler og soja som tilbehør.

Af Carsten Christensen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g minutstrimler af skinke inderlår fra gris, ½ x ½ x ca. 8 cm 
Salt
Peber

Marinade 
1 spsk sojasauce
1 spsk sherry
1 fed hvidløg
1 tsk frisk ingefær eller ½ tsk stødt

Grøntsager
3 forårsløg eller 1 lille porre
1 stilk blegselleri
250 g champignon
3 tørrede abrikoser
100 g sukkerærter
1 spsk olie
100 g bønnespirer
Evt. majsstivelse

Tilbehør

  • 140 g fuldkornsris eller ægnudler
  • Ca. 1¾ dl sojasauce

 

Sådan gør du

Marinade

  1. Bland soja, sherry, finthakket hvidløg og finthakket ingefær og hæld det over kødet.
  2. Stil det i køleskab, mens grøntsagerne ordnes, eller i op til 12 timer.

Grøntsager

  1. Rens grøntsagerne og nip ærterne.
  2. Skær forårsløg i skrå skiver. Hold det grønne og det hvide af forårsløget adskilt.
  3. Skær blegsellerien i tynde skiver, champignonerne i skiver og abrikoserne i tynde strimler.

Kødet

  1. Tag kødet op af marinaden.
  2. Varm halvdelen af olien op i en wok eller på en stor pande.
  3. Tilsæt kødet og steg det 1-2 minutter under omrøring.
  4. Tag det op og hold det varmt.

Grøntsager, fortsat

  1. Tilsæt resten af olien samt det hvide af forårsløg, blegselleri og champignon, stadig under omrøring.
  2. Tilsæt efter 1-2 minutter abrikoser og sukkerærter.
  3. Kom marinaden og kødet i.
  4. Kog væsken op.
  5. Vend bønnespirer, det grønne af forårsløgene samt salt og peber i.
  6. Jævn evt. med lidt majsstivelse.

Energifordeling

Nu hedder det minutstrimler fra gris. Tidligere hed det skinkestrimler fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 725 g af retten): 

Energi: 2265  kJ (539 kcal)

protein: 43 g

kulhydrat: 60 g

kostfibre: 8 g

fedt: 12 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 312 kJ (74 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g