Majskolber med salsa - sous vide

Majskolber - sous vide

Af Karsten Tanggaard

Det skal du bruge

4 personer (del af tilbehør til hovedret)

Majskolber:

4 majskolber
30 g smør
½ tsk salt

Evt. tomatsalsa:

250 g tomater
50 g rødløg i 5 mm tern
50 g bladselleri i 5 mm tern
20 g finthakket purløg

Dressing:

2 spsk olivenolie
1 spsk æbleeddike
1 tsk honning
¼ tsk salt
Et nip peber

Ca. 1 time og 15 minutter


Sådan gør du

Majskolber:

  1. Fjern majskolbernes blade og tråde, skyl og dup dem tørre. Skær evt. fodende af.
  2. Fordel i poser sammen med salt og smør fordelt over hver kolbe (del ikke kolberne endnu, de bliver bare tørre af det).
  3. Vakuumer ved hård vakuum.
  4. Tilbered som ønsket (her er brugt 75 grader/1:00 time).
  5. Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
    a. Lad maden blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge.
    b. Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand 10-15 minutter for at lune maden.
  6. Hæld væden fra (kan evt. koges ind til sauce hvis man vil).
  7. Del hver kolbe i 2-4 stykker og læg på opvarmet serveringsfad. Giv evt. koldt smør til.

Salsa:

  1. Skær tomater i tern (1x1 cm)
  2. Skær rødløg og bladselleri i små tern (½x½ cm).
  3. Klip purløg.
  4. Rør dressingen sammen og vend med grøntsagerne og purløg.

 

Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.


energifordeling

-
Sund hverdagsmad