Majsæggekage med bacon

Hurtig, sund og mættende ret med bacon og masser af grøntsager.

Af Helle Flyger | Hele året | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

6 skiver bacon
1 lille løg
2 peberfrugt
1 spsk smør 
3 æg
1 dl majskerner
2 dråber Tabasco sauce
Lidt purløg

Tilbehør

2 skiver fuldkornsrugbrød

 

Sådan gør du

  1. Læg baconskiverne på en lille pande og steg dem sprøde ved middel varme.
  2. Læg dem på køkkenrulle.
  3. Hæld fedtet af panden. 
  4. Skær løg og peberfrugt i små stykker.
  5. Smelt smør på panden og steg løg og rød peber i 3-4 minutter ved svag varme. Sluk for varmen et øjeblik.
  6. Slå æggene ud i en skål og pisk dem lidt sammen.
  7. Bland majs og Tabasco sauce i.
  8. Skær baconskiverne i mindre stykker og rør dem i æggeblandingen. 
  9. Tænd for varmen igen og hæld æggeblandingen på panden. 
  10. Vend lidt rundt i æggekagen med en paletkniv.
  11. Steg æggekagen ved svag varme i ca. 7 minutter, eller til den er, som du kan lide den. 
  12. Klip purløg over den færdige majsæggekage og spis en skive fuldkornsbrød til.

Energifordeling

Nu hedder det bacon fra gris. Tidligere hed udskæringen bacon fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 325 g af retten): 

Energi: 1788 kJ (426 kcal)

protein: 21 g

kulhydrat: 32 g

kostfibre: 7 g

fedt: 23 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 550 kJ (131 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 7 g