Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
6 skiver bacon
1 lille løg
2 peberfrugt
1 spsk smør
3 æg
1 dl majskerner
2 dråber Tabasco sauce
Lidt purløg
Tilbehør
2 skiver fuldkornsrugbrød
Sådan gør du
- Læg baconskiverne på en lille pande og steg dem sprøde ved middel varme.
- Læg dem på køkkenrulle.
- Hæld fedtet af panden.
- Skær løg og peberfrugt i små stykker.
- Smelt smør på panden og steg løg og rød peber i 3-4 minutter ved svag varme. Sluk for varmen et øjeblik.
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem lidt sammen.
- Bland majs og Tabasco sauce i.
- Skær baconskiverne i mindre stykker og rør dem i æggeblandingen.
- Tænd for varmen igen og hæld æggeblandingen på panden.
- Vend lidt rundt i æggekagen med en paletkniv.
- Steg æggekagen ved svag varme i ca. 7 minutter, eller til den er, som du kan lide den.
- Klip purløg over den færdige majsæggekage og spis en skive fuldkornsbrød til.
Energifordeling
Nu hedder det bacon fra gris. Tidligere hed udskæringen bacon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 325 g af retten):
Energi: 1788 kJ (426 kcal)
protein: 21 g
kulhydrat: 32 g
kostfibre: 7 g
fedt: 23 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 550 kJ (131 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 7 g