Madpandekager med røde linser

Madpandekager med røde linser

Det skal du bruge

4 personer

Linsepandekager
3 dl økologiske røde linser
6 dl vand
2 tsk. salt

Blomkål & kikærter
1 blomkål
1 ds. økologiske kikærter
Olivenolie
Salt
Peber

Tapenade
2 spsk. oliven
1 spsk. kapers
2 fed hvidløg
8 halve soltørrede tomater
5 spsk. olivenolie
1 lille spsk. akaciehonning

Fyld
100 g plantebaseret alternativ til feta
1 bøtte hummus
Feldsalat
1 avocado
Persille
Dild

 



Ca. 40 minutter


Sådan gør du

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.
  2. Skær blomkålen ud i små buketter og vend dem sammen med kikærter, olivenolie, salt og peber i et ildfast fad. Bag det hele i 25 minutter, til det begynder at få farve.
  3. Læg ingredienserne under ”Tapenade” i en lille gryde. Kog det op og skru så ned. Put låg på og lad det simre under låg ved lav varme i 20 minutter.
  4. Blend de (rå) linser, vand og salt sammen til en ensartet pandekagedej.
  5. Put godt med olivenolie på panden. Hæld dejen på panden, samtidig med at du roterer panden, så dejen spredes ud.
  6. Steg pandekagerne et par minutter på hver side.
  7. Når ingredienserne til tapenaden har kogt, så lad det køle af et par minutter og blend det groft.
  8. Skær avocadoen ud. Put det plantebaserede alternativ til fetaen i en skål. Anret evt. feldsalat, persille og dild på et lille fad. Og kom også hummussen i en skål.
  9. Så er du klar til at samle dine ”åbne” madpandekager.

 


Tips

Opskriften er af Amalie Sigrid

Læs mere om kampagnen: "Slip bælgfrugterne løs"



energifordeling

Ingen energiberegning
Sund hverdagsmad