Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
1 barn
4 små frikadeller
25 g fuldkornsskruer
2 spsk majs fra dåse eller frost, ca. 25 g
2 spsk ærter, frosne, ca. 25 g
25 g rød peberfrugt i små tern
½ tsk olie og evt. et par dråber citronsaft
½ skive rugbrød, ca. 25 g
1½ dl skummet- eller minimælk
Sådan gør du
Klik hen til opskriften på små frikadeller
Kog pastaen. Eller brug en rest fra aftensmaden.
Vend pastaen med olie.
Tips
- Færdigkøbte frikadeller med fx 9 % fedt kan bruges i stedet for hjemmelavede frikadeller.
- Hvis der ikke serveres mælk - men vand til frokosten, bør barnet i mange tilfælde have lidt mere mad for at blive mæt fx ¼ skive rugbrød med en lille skive ost eller andet pålæg.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 380 g af retten), til børn 3 - 6 år. Med mælk:
Energi: 1645 kJ (392 kcal)
protein: 28 g
kulhydrat: 47 g
kostfibre: 7 g
fedt: 8 g
Næringsindhold pr. 100 g. Med mælk:
Energi: 436 kJ (104 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 225 g af retten), til børn 3 - 6 år. Uden mælk:
Energi: 1420 kJ (338 kcal)
protein: 23 g
kulhydrat: 40 g
kostfibre: 7 g
fedt 8 g
Næringsindhold pr. 100 g. Uden mælk:
Energi: 624 kJ (149 kcal)
protein: 10 g
kulhydrat: 18 g
kostfibre: 3 g
fedt: 4 g