Tilberedningstid
Ca. 15 minutter
Det skal du bruge
1 barn
2 skiver rugbrød, ca. 100 g
20 g leverpostej
1/10 grøn peberfrugt, ca. 10 g
1 spsk mayonnaise, light
1 skive torskerogn, ca. 20 g
Karse eller purløg
Gulerod, peberfrugt og blegselleri i alt, ca. 50 g
1½ dl skummet- eller minimælk
Sådan gør du
Smør den ene skive rugbrød med leverpostej, drys med små tern af grøn peberfrugt og klap brødet sammen.
Bland torskerogn med mayonnaise og karse. Smør det på den anden skive rugbrød og klap brødet sammen. Man kan også smøre brødet med mayonnaise, drysse karse på, dele brødet i halve skiver og lægge en skive torskerogn mellem de to skiver.
Del evt. brødene i kvarte afhængig af barnets alder.
Rå grøntsager i stave bindes i bundter. Vælg frit efter smag og sæson.
Tips
Der fås leverpostej med forskelligt fedtindhold. Her er valgt den mest solgte med 22 % fedt, men vælg gerne en mager leverpostej i stedet.
Hvis der ikke serveres mælk - men vand til frokosten, bør barnet i mange tilfælde have lidt mere mad for at blive mæt fx ¼ skive rugbrød med en lille skive ost eller andet pålæg.
Energifordeling
Nu hedder det lever fra gris. Før hed det svinelever fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 365 g af retten), til børn 3 - 6 år. Med mælk:
Energi: 1741 kJ (415 kcal)
protein: 16 g
kulhydrat: 52 g
kostfibre: 9 g
fedt: 14 g
Næringsindhold pr. 100 g. Med mælk:
Energi: 475 kJ (113 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 14 g
kostfibre: 3 g
fedt: 4 g
Næringsindhold pr. person (ca. 215 g af retten), til børn 3 - 6 år. Uden mælk:
Energi: 1504 kJ (358 kcal)
protein: 11 g
kulhydrat: 45 g
kostfibre: 9 g
fedt: 13 g
Næringsindhold pr. 100 g. Uden mælk:
Energi: 695 kJ (166 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 21 g
kostfibre: 4 g
fedt: 6 g