Tilberedningstid
30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
550 g hokkaido græsker
1 spsk olivenolie
½ tsk salt
Friskkværnet peber
1 håndfuld mandler, ca. 30 g
Andet tilbehør
1 dl perlebyg
150 g edamamebønner
50 g salatost i tern 3%
30 g granatæblekerner
2 spsk krydderurter
Dressing
2 spsk olivenolie
2 tsk æblecidereddike
1 spsk dijon sennep
1 spsk flydende honning
1 knivspids salt
Friskkværnet peber
Kød
50 g tilberedt kød
Sådan gør du
Bagt Hokkaido græskar
- Tænd ovnen på 180 g varmluft
- Beklæd en bageplade med bagepapir
- Skyl og halver græskar. Fjern kernerne og skær græskaret i tern
- Placer græskarternene på bagepladen og vend dem med olie, salt og peber
- Bag i midten af ovnen i ca. 25 min til de er møre, og har fået kulør
- Sæt mandlerne i ovnen når græsker har bagt i 10 min. Bag med de sidste 15 min
Andet tilbehør
- Kog perlebyg efter anvisning på pakken med 1 tsk salt i kogevandet. Hæld evt. overskydende vand fra når perlebyg er færdigkost, og placer i en stor skål
- Blancher edamamebønnerne og tilføj dem i skålen med perlebyg
- Tilsæt også salatost og bagt græskar og bland
- Befri granatæble for kerner og opbevar den overskydende mængde i en tætlukket beholder i køleskabet
- Hak mandler og krydderurter groft
Dressing
- Tilføje olie i en skål der kan rumme 2 dl
- Tilsæt æblecidereddike til olien under omrøring med en gaffel eller et minipiskeris
- Tilsæt derefter sennep og honning og pisk godt sammen
- Smag til med salt og peber
Kød
- Skær eller riv dit kødet i mundrette bider og varm det evt. op, hvis udskæringen er fedt og bindevævsrig. Magert kød bør ikke genopvarmes
Servering
- Anret på et fad eller i en dyb tallerken. Først placeres perlebyg-blandingen, dernæst kødet, så dressingen og til sidst toppes der med granatæblekerner, de hakkede mandler og krydderurter
Tips
- Du kan erstatte hokkaido med butternut eller sød kartoffel
- Brug rester af fisk, oksekød, kylling eller gris i måltidssalaten
- Erstat evt. perlebyggen med rester af ris, quinoa, spelt osv.
- Køb færdigpillede granatæblekerner for at spare tid
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 528 g af retten):
Energi: 2846 kJ (678 kcal)
Protein: 31 g
Kulhydrat: 48 g
Kostfibre: 20 g
Fedt: 35 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 539 kJ (128 kcal)
Protein: 5,8 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 3,8 g
Fedt: 6,7 g