Det skal du bruge
4 personer
1 spsk grønne pistaciekerner, usaltede200 g marcipan
40 g blød nougat
200 g mørk chokolade
Pynt:
Guldstøv/flager
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
- Blend pistaciekernerne og ælt dem med 25 gram marcipan.
- Rul pistaciemarcipanen til cirka 20 små kugler på størrelse med en ært.
- Rul resten af marcipanen ud i 20 større kugler, og tryk hver kugle ud til en cirkel.
- Smør alle marcipancirklerne med blød nougat, brug fx en smørekniv.
- Læg en pistaciekugle på hver cirkel. Luk marcipanen om pistaciekuglen, og tril dem alle til kugler.
- Smelt og temperer den mørke chokolade.
- Dyp mozartkuglerne i chokoladen, sæt dem på bagepapir og pynt evt. med guldstøv.
Hvordan tempererer man chokolade?
- Hak chokoladen fint med en skarp køkkenkniv og kom 2/3 af chokoladen i en varmebestandig skål.
- Smelt chokoladen over vandbad. Det er vigtigt, at der ikke kommer damp eller fugt i chokoladen, så skålen skal slutte til grydens kant. Opvarm chokoladen til ca. 45 grader. Brug fx et termometer beregnet til madlavning.
- Tag gryden fra varmen, tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen, og rør til al chokoladen er smeltet.
- Varm chokoladen en lille smule op igen til ca. 31 grader, og så er den klar til konfekten.
Venligst udlånt af 'Hey! Det er hjemmelavet konfekt', som er udgivet på Nyt Nordisk Forlag i 2015.
Tips
- Hvis chokoladen ikke bliver tempereret, kan den blive grå og mat.
- Chokoladen kan godt virke meget tyk, når den bruges til at overtrække konfekten med eller til at dyppe i. Det er meningen, da den ellers ikke tørrer hurtigt, eller bliver stribet og grå i strukturen.
- Opbevar din chokoladekonfekt køligt og mørkt, men ikke i køleskabet.