Tilberedningstid
Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 mørbrad af gris, 425 g
260 g champignon
1 løg, 90 g
2 spsk smør
1 dl fløde 9%
1 dl færdigblandet bouillon
Lidt hakket persille
Salt
Peber
Grov råkost
3 gulerødder, 190 g
3 gulerødder, 190 g
8 rosenkål
200 g grønkål
3 spsk græskarkerner, 30 g
4 spsk rosiner, 60 g
3 ½ spsk rapsolie
1 god spsk vand
3½ spsk citronsaft
1 tsk honning
1 tsk sennep
Salt
Peber
Tilbehør
660 g kartofler
Sådan gør du
Mørbrad i fad med champignon og kartofler
- Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
 - Skær mørbraden ud i 2 cm tykke bøffer.
 - Dup bøfferne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
 - Rens champignon og skær dem i skiver.
 - Pil og hak løget.
 - Kog kartoflerne til de er møre.
 - Varm halvdelen af smørret på en pande til det er gyldent og brun bøfferne 1 minut på hver side. Læg dem på en tallerken.
 - Rist champignonerne 4-5 minutter på panden.
 - Drys salt og peber på champignon.
 - Læg champignon på mørbradbøfferne.
 - Svits hakket løg 3-4 minutter i resten af smørret.
 - Hæld bouillon og fløde over det svitsede løg og lad det småkoge et par minutter.
 - Smag til med salt og peber.
 - Læg bøfferne og champignon tilbage på panden.
 - Lad simre i 5 minutter.
 - Mørbradbøffer af gris må gerne være svagt rosa i midten, så er de mest saftige.
 - Drys med hakket persille.
 
Grov råkost
- Snit gulerødder og pastinak/persillerod/selleri/rosenkål i små stykker, på mandolinjern eller riv dem groft.
 - Bland rødderne og rosenkål med fint hakket grønkål, græskarkerner og rosiner.
 - Pisk rapsolie, vand, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing og smag den godt til, før den vendes omhyggeligt med salaten.
 
Mørbrad i fad med champignon og kartofler
- Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
 - Skær mørbraden ud i 2 cm tykke bøffer.
 - Dup bøfferne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
 - Rens champignon og skær dem i skiver.
 - Pil og hak løget.
 - Kog kartoflerne til de er møre.
 - Varm halvdelen af smørret på en pande til det er gyldent og brun bøfferne 1 minut på hver side. Læg dem på en tallerken.
 - Rist champignonerne 4-5 minutter på panden.
 - Drys salt og peber på champignon
 - Læg champignon på mørbradbøfferne.
 - Svits hakket løg 3-4 minutter i resten af smørret.
 - Hæld bouillon og fløde over det svitsede løg og lad det småkoge et par minutter.
 - Smag til med salt og peber
 - Læg bøfferne og champignon tilbage på panden.
 - Lad simre i 5 minutter.
 - Mørbradbøffer af gris må gerne være svagt rosa i midten, så er de mest saftige.
 - Drys med hakket persille.
 
Grov råkost
- Snit gulerødder og pastinak/persillerod/selleri/rosenkål i små stykker, på mandolinjern eller riv dem groft.
 - Bland rødderne og rosenkål med fint hakket grønkål, græskarkerner og rosiner.
 - Pisk rapsolie, vand, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing og smag den godt til, før den vendes omhyggeligt med salaten.
 
Tips
- Om grønkål: Skær den midterste træede ribbe fra grønkålsbladene, før den hakkes. Grønkål kan købes færdigsnittet. Hvis du ”krammer” grønkål får du en mere blød og saftigt smagende kål i råkosten.
 - Rist eventuelt græskarkernerne på en tør pande eller i ovnen. Det giver en mere kraftig umamismag til råkosten.
 - Nu hedder det mørbrad afpudset fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad, afpudset.
 
Energifordeling
Næringsindhold pr. person  (ca. 600 g af retten): 
Energi: 2666 kJ (635 kcal)
Fedt: 29 g
Kulhydrat: 53 g
Protein: 36 g
Kostfibre: 11 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 442 kJ (105 kcal)
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 9 g
Protein: 6 g
Kostfibre: 2 g