Mørbradbøffer med æble- sennepssauce

Mørbradbøffer med æble-sennepssauce

Af Sandra Leigh Draznin

Det skal du bruge

2 voksne og 1 barn

1 afpudset svinemørbrad, ca. 450 g
salt og peber
2 tsk olie eller 10 g smør

Æble-sennepssauce
1 løg, gerne rødløg
2 æbler
1 tsk olie
1 spsk Dijonsennep
flydende fond eller bouillon

Tilbehør

500 g kartofler
300 g broccoli eller bønner

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Hak løget fint. Skær de skrællede æbler i både. Kog kartoflerne.

Fjern sølvsenen på svinemørbraden, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden i 3 cm tykke skiver og dup dem tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, 3-4 minutter på hver side. Læg dem på et fad og hold dem varme.

Skær broccolien i passende stykker og kog den.

Svits løget på panden i olien et par minutter og tilsæt æblebådene. Steg under omrøring et par minutter. Tilsæt 2 1/2 dl vand. Kog det igennem og blend væsken med halvdelen af fyldet sammen med sennep. Kom det tilbage på panden, kog det igennem og tag fra til barnets mad. Smag de voksnes sauce-portion til med fond eller bouillon samt salt og peber.

Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos broccoli, æbler, sauce, en skive kød og kartofler i en hurtighakker og tilsæt 1 tsk olie.

Til barnet over 12 måneder
Skær broccoli, kød og kartofler ud i små stykker og anret dem hver for sig med sauce.

Tips

  • Kog evt. kartoflerne til mos sammen med broccolien skåret i mindre stykker. Hæld vandet fra i en skål. Mos kartofler og broccoli sammen og spæd med lidt af kogevandet til passende konsistens. Smag til med salt og peber.

energifordeling

Energifordeling og -indhold i hele retten
Protein 37%
Kulhydrat 41%
Fedt 22%
5845 kJ - 1390 kcal

 

Sund hverdagsmad