Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 voksne og 1 barn
1 afpudset grisemørbrad, ca. 450 g
Salt
Peber
2 tsk olie eller 10 g smør
Æble-sennepssauce
1 løg, gerne rødløg
2 æbler
1 tsk olie
1 spsk Dijonsennep
Flydende fond eller bouillon
Tilbehør
500 g kartofler
300 g broccoli eller bønner
Sådan gør du
Æble- sennepssauce
- Hak løget fint.
- Skær de skrællede æbler i både.
Tilbehør
- Kog kartoflerne.
Kødet
- Fjern sølvsenen på svinemørbraden, hvis den ikke er fjernet.
- Skær mørbraden i 3 cm tykke skiver og dup dem tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Varm fedtstoffet på en pande ved god varme. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, 3-4 minutter på hver side.
- Læg dem på et fad og hold dem varme.
Broccoli
- Skær broccolien i passende stykker og kog den.
Æble- sennepssauce, fortsat
- Svits løget på panden i olien et par minutter og tilsæt æblebådene.
- Steg under omrøring et par minutter.
- Tilsæt 2½ dl vand.
- Kog det igennem og blend væsken med halvdelen af fyldet sammen med sennep.
- Kom det tilbage på panden, kog det igennem og tag fra til barnets mad.
- Smag de voksnes sauce-portion til med fond eller bouillon samt salt og peber.
Til spædbarnet 7-9 måneder
- Mos broccoli, æbler, sauce, en skive kød og kartofler i en hurtighakker og tilsæt 1 tsk olie.
Til barnet over 12 måneder
- Skær broccoli, kød og kartofler ud i små stykker og anret dem hver for sig med sauce.
Tips
- Kog evt. kartoflerne til mos sammen med broccolien skåret i mindre stykker. Hæld vandet fra i en skål. Mos kartofler og broccoli sammen og spæd med lidt af kogevandet til passende konsistens. Smag til med salt og peber.
Energifordeling
-