Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 voksne og 1 barn
1 afpudset svinemørbrad, ca. 450 g
salt og
peber
2 tsk olie eller 10 g smør
Æble-sennepssauce
1 løg, gerne rødløg
2
æbler
1 tsk olie
1 spsk Dijonsennep
flydende fond eller bouillon
Tilbehør
500 g kartofler
300 g broccoli eller bønner
Sådan gør du
Hak løget fint. Skær de skrællede æbler i både. Kog
kartoflerne.
Fjern sølvsenen på svinemørbraden, hvis den ikke er fjernet.
Skær mørbraden i 3 cm tykke skiver og dup dem tørre med køkkenrulle. Krydr med
salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme. Brun bøfferne 1 minut
på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, 3-4 minutter på
hver side. Læg dem på et fad og hold dem varme.
Skær broccolien i
passende stykker og kog den.
Svits løget på panden i olien et par
minutter og tilsæt æblebådene. Steg under omrøring et par minutter. Tilsæt 2 1/2
dl vand. Kog det igennem og blend væsken med halvdelen af fyldet sammen med
sennep. Kom det tilbage på panden, kog det igennem og tag fra til barnets mad.
Smag de voksnes sauce-portion til med fond eller bouillon samt salt og
peber.
Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos broccoli,
æbler, sauce, en skive kød og kartofler i en hurtighakker og tilsæt 1 tsk olie.
Til barnet over 12 måneder
Skær broccoli, kød og
kartofler ud i små stykker og anret dem hver for sig med sauce.
Tips
- Kog evt. kartoflerne til mos sammen med broccolien skåret i mindre stykker. Hæld vandet fra i en skål. Mos kartofler og broccoli sammen og spæd med lidt af kogevandet til passende konsistens. Smag til med salt og peber.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold i
hele retten
Protein 37%
Kulhydrat 41%
Fedt 22%
5845 kJ - 1390 kcal