Mørbradbøffer i fad med champignon

Nem aftensmad, der er superlet at lave, og stort set passer sig selv. Kødet brunes på panden, og champignonerne ristes. Derefter simrer retten færdig i ovnen.

Mørbradbøffer i fad med champignon

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

4 personer

1 afpudset grisemørbrad, 500-550 g
Salt og peber
400 g champignon
3 løg, ca. 300 g
35 g smør
1 dl bouillon - gerne høns eller gris
1 dl fløde
Hakket persille, ca. 1,5 dl




Tilbehør

750-1000 g kartofler
500 g ærter, evt. fra frost

 


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden ud i 3 cm tykke bøffer.
  2. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  3. Skær champignon i skiver. Hak løget.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Kog kartoflerne.
  6. Varm 15 g af smørret på en pande til det er gyldent og brun bøfferne 1 minut på hver side. Læg dem i et ovnfast fad.
  7. Rist champignonerne 4-5 minutter. Tilsæt salt og peber og fordel dem i fadet.
  8. Svits løget i resten af smørret 3-4 minutter. Hæld bouillon og fløde på panden og lad det småkoge et par minutter. Smag til med salt og peber og hæld saucen over bøfferne.
  9. Sæt fadet i ovnen ca. 15 minutter. Drys med hakket persille.
  10. Damp ærterne.

Tips


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Med 9% fløde
Protein 30% 
Kulhydrat 46% 
Fedt 25% -
2202 kJ – 526 kcal

Med 18% fløde
Protein 29 % 
Kulhydrat 44 % 
Fedt 28 % 
2282 kJ – 545 kcal

Med 38% fløde
Protein 26% 
Kulhydrat 41% 
Fedt 33% 
2461 kJ – 588 kcal

 

Gæster