Det skal du bruge
4 personer
1 afpudset grisemørbrad, 500-550 gSalt og peber
400 g champignon
3 løg, ca. 300 g
35 g smør
1 dl bouillon - gerne høns eller gris
1 dl fløde
Hakket persille, ca. 1,5 dl
Tilbehør
750-1000 g kartofler
500 g ærter, evt. fra frost
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
- Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden ud i 3 cm tykke bøffer.
- Dup bøfferne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Skær champignon i skiver. Hak løget.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kog kartoflerne.
- Varm 15 g af smørret på en pande til det er gyldent og brun bøfferne 1 minut på hver side. Læg dem i et ovnfast fad.
- Rist champignonerne 4-5 minutter. Tilsæt salt og peber og fordel dem i fadet.
- Svits løget i resten af smørret 3-4 minutter. Hæld bouillon og fløde på panden og lad det småkoge et par minutter. Smag til med salt og peber og hæld saucen over bøfferne.
- Sæt fadet i ovnen ca. 15 minutter. Drys med hakket persille.
- Damp ærterne.
Tips
- Broccoli, salat m.v. kan bruges i stedet for ærter.
- Prøv også gammeldags mørbradgryde.