Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket oksekød, 4-7 % fedt
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 løg, 100 g
1 fed hvidløg
2-4 gulerødder, 200 g
125 g bacon, et stykke eller en pakke i skiver
1 tsk olie
2 dåser flåede tomater eller 1 stor dåse koncentreret tomatpure, 140 g
2 dl vand
1 laurbærblad
1 tsk sukker
1,2 kg kartofler til mos
1 spsk smør eller olivenolie
1-2 tsk revet muskatnød eller stødt muskat
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg. Hak løg og skær hvidløg i skiver.Skræl gulerødder og riv dem på den grove side af rivejernet.
Skær bacon i tern.
Varm olie i en gryde ved god varme.
Brun bacon 4-5 minutter i gryden til det er gyldent. Tag det op og læg det på en tallerken.
Brun kødet sammen med løg, hvidløg og revne gulerødder. Tilsæt salt og peber.
Tilsæt flåede tomater, laurbærblad, sukker og bacon.
Lad retten simre i 20-25 minutter.
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i vand uden salt.
Hæld vandet fra kartoflerne og tag lidt af kogevandet fra til mosen.
Mos kartoflerne med et piskeris eller kartoffelmoser. Tilsæt smør og kogevand til en passende konsistens.
Smag til med muskatnød, salt og peber.
Tips
- Spis ris eller pasta til i stedet for kartoffelmos.
- Bland rodfrugter i mosen.
- Champignoner er også gode i retten.
- Server parmesan til.