Mexicanske pandekager med skinkestrimler

Mexicanske pandekager med skinkestrimler

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

4 personer

400 g wokstrimler eller skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
Salt og peber
1 spsk olie
2 dl majskerner eller 1 lille dåse på 150 g
1 dl fraiche, 9 %
8 medium fuldkornstortillas, ca. 340 g – vælg gerne med Fuldkornslogoet
½ icebergsalat, ca. 250 g
2 røde peberfrugter
½ agurk

Ca. 20 minutter


Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber. Lad halvdelen olien blive godt varm i en pande ved kraftig varme. Det skal sige lyde, når kødet lægges på. Læg halvdelen af kødet på panden, og lad det blive brunt, inden der vendes rundt i det. Steg kødet i alt 1 ½ minut. Tag kødet op på en tallerken. Steg den anden portion på samme måde.

Hak majskernerne groft med en kniv på et skærebræt eller i en hurtighakker. Kom dem i en skål og rør fraiche i. Smag til med salt og peber.

Varm tortillas efter anvisning på emballagen.
Skær grøntsagerne i tern og strimler.
Smør majsblandingen på tortillas. Fordel kød og grøntsager over. Krydr med salt og peber. Rul tortillas sammen og skær dem midt over.

Tips

  • I stedet for skinkestrimler kan der anvendes kalve-, oksekød eller kylling i strimler.
  • En rest tyktflydende kødsauce eller færdigkøbt skinke eller kylling i strimler eller tern kan bruges i stedet for stegte skinkestrimler.
  • Grøntsager kan varieres efter smag og årstid.
  • Overskydende mexicanske pandekager kan bruges i madpakken næste dag.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 48%
Fedt 26%
2140 kJ – 510 kcal
Sund hverdagsmad