Medaljoner af svinefilet med vintergrønt

Medaljoner af svinefilet med vintergrønt

Erwin Lauterbach

Af Erwin Lauterbach

Det skal du bruge

6 personer frokostret - buffet

3 medaljoner af svinefilet, 2½ cm tykke, a 100 g
20 g smør
salt og peber
frisk estragon

Rå grøntsager
½ rødløg
2-3 spsk frugt- eller
risvinseddike

Vælg 300 g grøntsager efter lyst og udbud,
fx radiser, ræddiker
eller kinaradiser
agurker
jordskokker
gulerødder
grønkål
broccoli

Dressing
1 spsk rapsolie
evt. frisk estragon eller salvie


Tilbehør

300 g grovbrød


Ca. 1 time


Sådan gør du

Hak rødløget fint og hæld eddiken over. Lad blandingen stå i minimum 1 time.

Skær grøntsagerne i små tern og broccolien i små buketter. Bland dressingen, smag til med salt, peber og evt. hakkede krydderurter. Hæld den over grøntsagerne, og kom rødløg med eddike over.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun medaljonerne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg færdig, ca. 2 minutter på hver side. Steg estragonen ca. 1 minut.

Tips

  • Frugteddike kan fx være kirsebær-, hyldeblomst-, blomme- eller æbleeddike.
  • Avocado skåret i tern passer godt i salaten. Den bløde avocado giver et godt modspil til de "hårde" grøntsager.
  • Marinaden kan også laves af yoghurt 10% rørt med lidt rapsolie, hakket persille og lidt presset hvidløg. De rå grøntsager vendes i marinaden, som gerne må være lidt sparsom.
  • Svinekoteletter, mørbrad i skiver kan bruges i stedet for medaljoner.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 53%
Fedt 19%
1065 kJ - 255 kcal

 

Gæster