Det skal du bruge
6 personer frokostret - buffet
3 medaljoner af svinefilet, 2½ cm tykke, a 100 g
20 g smør
salt og
peber
frisk estragon
Rå grøntsager
½ rødløg
2-3 spsk frugt- eller
risvinseddike
Vælg 300 g grøntsager efter
lyst og udbud,
fx radiser, ræddiker
eller kinaradiser
agurker
jordskokker
gulerødder
grønkål
broccoli
Dressing
1
spsk rapsolie
evt. frisk estragon eller salvie
Tilbehør
300 g grovbrød
Ca. 1 time
Sådan gør du
Hak rødløget fint og hæld eddiken over. Lad blandingen stå i minimum 1
time.
Skær grøntsagerne i små tern og broccolien i små buketter. Bland
dressingen, smag til med salt, peber og evt. hakkede krydderurter. Hæld den over
grøntsagerne, og kom rødløg med eddike over.
Dup kødet tørt med
køkkenrulle og krydr med salt og peber. Lad smørret blive gyldent på en pande
ved god varme. Brun medaljonerne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme
og steg færdig, ca. 2 minutter på hver side. Steg estragonen ca. 1
minut.
Tips
- Frugteddike kan fx være kirsebær-, hyldeblomst-, blomme- eller æbleeddike.
- Avocado skåret i tern passer godt i salaten. Den bløde avocado giver et godt modspil til de "hårde" grøntsager.
- Marinaden kan også laves af yoghurt 10% rørt med lidt rapsolie, hakket persille og lidt presset hvidløg. De rå grøntsager vendes i marinaden, som gerne må være lidt sparsom.
- Svinekoteletter, mørbrad i skiver kan bruges i stedet for medaljoner.