Det skal du bruge
2 personer
Kød
200 g wokstrimler af inderlår af skinke eller minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
Marinade
1 cm frisk ingefær
½ citron - ikke overfladebehandlet
1 spsk brun farin
2 spsk sojasauce
Grøntsager
150 g hvidkål
100 g broccoli
5 forårsløg
3 tsk olie, f.eks. rapsolie
Nudler
150 g ægnudler
Salt
Peber
Pynt
3 spsk saltede peanuts
1 citron
Tilbehør
Evt. groft brød
Ca. 1 time
Sådan gør du
Marinade
- Skræl og riv ingefæren. Kom den i en skål.
- Skyl citronen og riv skallen fint.
- Kom ½ tsk citronskal i skålen. Gem resten til pynt.
- Pres 1 spsk citronsaft og hæld den i skålen.
- Kom farin og sojasauce i skålen. Bland marinaden.
Kød
- Kom wokstrimlerne i marinaden. Bland.
- Læg film over skålen og stil den i køleskab i max. ½ time.
Grøntsager
- Skyl hvidkålen og skær den i tynde strimler.
- Skyl broccolien. Del den i små buketter og skær broccolistokken i tynde skiver.
- Skyl og rens forårsløgene. Skær dem i skrå stykker på 4 cm.
- Sæt en sigte i en skål. Kom kødet i sigten og lad det dryppe af. Gem marinaden.
- Hæld 2 tsk olie i en wok. Varm olien op og skru ned.
- Kom kødet i wokken og steg det. Lad kødet danne skorpe, inden det vendes første gang.
- Steg i 1-1½ minut. Vend hele tiden kødet.
- Tag kødet op på en tallerken.
- Hæld 1 tsk olie i wokken. Varm olien op og skru ned.
- Kom hvidkål og broccoli i wokken og rør i ca. 2 minutter.
- Hæld marinaden og forårsløg i wokken. Rør og svits i ca. 1 minut.
- Kom kødet i wokken og rør.
Nudler
- Hæld 1 liter vand i en gryde. Kog vandet.
- Kom nudlerne i gryden og rør rundt til nudlerne er møre.
- Hæld nudlerne i et dørslag og lad dem dryppe af.
- Kom nudlerne i wokken sammen med kød og grøntsager.
- Smag til med salt og peber.
Anretning
- Hak de saltede peanuts og drys dem over retten.
- Pynt med revet citronskal.
- Servér straks.
Tips
- Skær wokstrimlerne af en schnitzel.
- I retten kan der også bruges andre grøntsager, f.eks. porrer, gulerødder og spidskål.
- Nu hedder det inderlår af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkeinderlår.
- Nu hedder det minutstrimler af yderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler af yderlår.