Marinerede wokstrimler med grøntsager og nudler

Marinade gør noget godt for kødet og smagen i en wokret. Sammen med smukke grønne nuancer fra grøntsagerne, skarpheden fra ingefær og ægnudler bliver man taget til østens varme med denne ret. Wokstrimler skal bare have en hurtig tur i olien, så de bliver brune og ikke mere end 1 minut på hver side.

Marinerede wokstrimler med grøntsager og nudler

Af Hanne Birkum Petersen og Kirsten Marie Pedersen

Det skal du bruge

2 personer

Kød
200 g wokstrimler af inderlår af skinke eller minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm

Marinade
1 cm frisk ingefær
½ citron - ikke overfladebehandlet
1 spsk brun farin
2 spsk sojasauce

Grøntsager
150 g hvidkål
100 g broccoli
5 forårsløg
3 tsk olie, f.eks. rapsolie

Nudler
150 g ægnudler
Salt
Peber

Pynt
3 spsk saltede peanuts
1 citron

 

 


Tilbehør

Evt. groft brød

 


Ca. 1 time


Sådan gør du

Marinade

  1. Skræl og riv ingefæren. Kom den i en skål.
  2. Skyl citronen og riv skallen fint.
  3. Kom ½ tsk citronskal i skålen. Gem resten til pynt.
  4. Pres 1 spsk citronsaft og hæld den i skålen.
  5. Kom farin og sojasauce i skålen. Bland marinaden.

Kød

  1. Kom wokstrimlerne i marinaden. Bland.
  2. Læg film over skålen og stil den i køleskab i max. ½ time.

Grøntsager

  1. Skyl hvidkålen og skær den i tynde strimler.
  2. Skyl broccolien. Del den i små buketter og skær broccolistokken i tynde skiver.
  3. Skyl og rens forårsløgene. Skær dem i skrå stykker på 4 cm.
  4. Sæt en sigte i en skål. Kom kødet i sigten og lad det dryppe af. Gem marinaden.
  5. Hæld 2 tsk olie i en wok. Varm olien op og skru ned.
  6. Kom kødet i wokken og steg det. Lad kødet danne skorpe, inden det vendes første gang.
  7. Steg i 1-1½ minut. Vend hele tiden kødet.
  8. Tag kødet op på en tallerken.
  9. Hæld 1 tsk olie i wokken. Varm olien op og skru ned.
  10. Kom hvidkål og broccoli i wokken og rør i ca. 2 minutter.
  11. Hæld marinaden og forårsløg i wokken. Rør og svits i ca. 1 minut.
  12. Kom kødet i wokken og rør.

Nudler

  1. Hæld 1 liter vand i en gryde. Kog vandet.
  2. Kom nudlerne i gryden og rør rundt til nudlerne er møre.
  3. Hæld nudlerne i et dørslag og lad dem dryppe af.
  4. Kom nudlerne i wokken sammen med kød og grøntsager.
  5. Smag til med salt og peber.

Anretning

  1. Hak de saltede peanuts og drys dem over retten.
  2. Pynt med revet citronskal.
  3. Servér straks.

 

Tips

  • Skær wokstrimlerne af en schnitzel.
  • I retten kan der også bruges andre grøntsager, f.eks. porrer, gulerødder og spidskål.
  • Nu hedder det inderlår af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkeinderlår.
  • Nu hedder det minutstrimler af yderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler af yderlår.

energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 950 g af retten):
Energi: 2780 kJ (662 kcal)

Protein: 40 g
Kulhydrat: 78 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 19 g

Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 292 kJ (70 kcal)

Protein: 4 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g

 

Sund hverdagsmad