Grillet bovsteak med marinade, kartoffelsalat og dressing

Smag de lækre marinerede og grillstegte bovsteaks. Servér med sprød kartoffelsalat og forfriskende dressing. Få opskriften her!

Marinerede grillstegte bovsteaks

Af Sigrid Fugl

Det skal du bruge

4 personer

4 bovsteaks, ca. 1½ cm tykke uden fedtkant

Marinade
2 spsk tomatpuré
1 spsk olie
2 spsk eddike
½ tsk tørret oregano eller ½ spsk tørret
½ tsk paprika 
¼ tsk stødt chilipeber
½ tsk peber
1 tsk sennep
½ tsk sukker
1 fed hvidløg
1 tsk salt

Gul kartoffelsalat
1 kg kogte faste kartofler
300 g løsfrosne majs eller 3 friske kolber
2-3 tomater, gerne gule

Dressing
3 dl ymer
1 løg
½-1 spsk karry
½ tsk stødt koriander
1-1½ spsk citronsaft

Ca. 45 minutter + mindst 30 minutter til marinering af kødet


Sådan gør du

  1. Bland marinaden i en gryde med 1 dl vand og kog den under omrøring 8-10 minutter. Hæld den i en skål og afkøl den helt. Læg kødet i og marinér det mindst 30 minutter i køleskab. Vend kødet én gang.
  2. Skær de pillede kartofler i skiver og bland dem med majsen. Hvis majsen er meget grov, gives den først et opkog i letsaltet vand og afkøles.
  3. Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber.
  4. Bland kartofler og majs i og lad salaten trække, mens kødet grilles. Pynt salaten med tomater lige før servering.
  5. Skrab overskydende marinade af bovsteaksene.
  6. Læg dem på grillen og giv dem 7-8 minutter på hver side, ca. 15 minutter i alt.

Tips

  • Kødet kan ligge i marinaden op til 12 timer.
  • Svinekoteletter, skinkeschnitzler af inderlår, medaljoner af svinefilet kan bruges i stedet for bovsteaks.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 36%
Kulhydrat 40%
Fedt 24%
2975 kJ - 710 kcal


 

Gæster