Det skal du bruge
4 personer
4 bovsteaks, ca. 1½ cm tykke uden fedtkantMarinade
2 spsk tomatpuré
1 spsk olie
2 spsk eddike
½ tsk tørret oregano eller ½ spsk tørret
½ tsk paprika
¼ tsk stødt chilipeber
½ tsk peber
1 tsk sennep
½ tsk sukker
1 fed hvidløg
1 tsk salt
Gul kartoffelsalat
1 kg kogte faste kartofler
300 g løsfrosne majs eller 3 friske kolber
2-3 tomater, gerne gule
Dressing
3 dl ymer
1 løg
½-1 spsk karry
½ tsk stødt koriander
1-1½ spsk citronsaft
Ca. 45 minutter + mindst 30 minutter til marinering af kødet
Sådan gør du
- Bland marinaden i en gryde med 1 dl vand og kog den under omrøring 8-10 minutter. Hæld den i en skål og afkøl den helt. Læg kødet i og marinér det mindst 30 minutter i køleskab. Vend kødet én gang.
- Skær de pillede kartofler i skiver og bland dem med majsen. Hvis majsen er meget grov, gives den først et opkog i letsaltet vand og afkøles.
- Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber.
- Bland kartofler og majs i og lad salaten trække, mens kødet grilles. Pynt salaten med tomater lige før servering.
- Skrab overskydende marinade af bovsteaksene.
- Læg dem på grillen og giv dem 7-8 minutter på hver side, ca. 15 minutter i alt.
Tips
- Kødet kan ligge i marinaden op til 12 timer.
- Svinekoteletter, skinkeschnitzler af inderlår, medaljoner af svinefilet kan bruges i stedet for bovsteaks.