Det skal du bruge
14 stk.
150 g broccoli1 løg
1 spsk olie
100 g skinke
4 æg
100 g reven mild ost, 17% fedt
½ dl skummet- eller minimælk
Knap 2 dl, 100 g fuldkornshvedemel, gerne grahamsspelt
Ca. 2 dl, 125 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3/4 tsk salt
peber
14 muffinforme
1 tsk olie
Ca. 1 time
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Del broccolien i små buketter, skær stokken i små tern. Hak løget.
- Svits broccoli og løg i olien på en pande 3-4 minutter uden at det tager særlig farve.
- Afkøl blandingen til den er lunken.
- Rør et æg i ad gangen.
- Skær skinken i tern og vend den i. Rør de øvrige ingredienser i.
- Pensl muffins formene med lidt olie. Fordel dejen heri.
- Bag dem ved 180 grader på midterste ovnribbe ca. 35 minutter til de er gyldne og gennembagte.
Tips
- Madmuffins kan opbevares i køleskabet i et par dage.
- Madmuffins kan fryses. Holdbarheden er ca. 3 måneder.
- I stedet for broccoli, kan der bruges revne gulerødder, squash, blomkål m.v.
- I stedet for skinketern, kan der bruges revet skinke, kylling eller kyllingetern.