Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200-250 g wokstrimler af inderlår fra gris, ½x½x ca. 8 cm
salt og peber
1 tsk olie
Kartoffelpuré
3-4 bagekartofler, 600 g
2 spsk olivenolie
10 g smør
1-2 tsk wasabi eller revet peberrod
Marinerede peberfrugter
1 rød peberfrugt
1 gul eller orange peberfrugt
1 løg
½ spsk olivenolie
½ spsk citronsaft
frisk basilikum
Sådan gør du
Skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker og kog dem i en gryde med vand uden salt. Hæld vandet fra når de er helt møre, og mos dem sammen med olivenolie, smør og wasabi. Smag til med salt og peber. Hold kartoffelpuréen lun.
Snit peberfrugter i tynde strimler og løget i tynde både. Rist grøntsagerne i olien i ca. 2 minutter. Tilsæt citronsaft og svits i yderligere 2-3 minutter. Smag blandingen til med salt og peber.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm olie på en pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det danne skorpe, før det vendes. Kødet brunes 1½-2 minutter ved kraftig varme. Servér kartoffelpuré og marinerede peberfrugter blandet med wokstrimlerne og plukket basilikum.
Tips
- Wasabi er en meget stærk grøn japansk peberrod, som bl.a. bruges til sushi. Wasabi fås i asiatiske butikker, hos fiskehandleren eller i større supermarkeder.
- Hvis du ikke kan købe strimler af inderlår fra gris, kan du skære dem af schnitzler fra gris.
- Det behøver ikke være bagekartofler, men skal være en sort som egner sig til mos - ikke faste kartofler.
- De marinerede peberfrugter kan også serveres kolde.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen wokstrimler af inderlår fra gris. Før hed det wokstrimler af skinkeinderlår.
Næringsindhold pr. person (ca. 691 g af retten):
Energi: 2788 kJ (666 kcal)
Protein: 38 g
Kulhydrat: 64 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 27 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 404 kJ (97 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 4 g