Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g wokstrimler af oksetykstegsfilet, 1 x 1 x ca. 8 cm
Salt og peber
2 tsk olie
100 g sukkerærter, gerne sugar snaps
1 stor peberfrugt eller snackpeber, 200 g
1 bundt forårsløg eller 1 almindeligt løg
Koriander
Marinade
1-2 fed hvidløg
Ca. 3 cm frisk ingefær
½ lille, rød chili
¼ dl sojasauce
1 dl ris, gerne brune
Sådan gør du
- Kog risene.
- Skær sukkerærter i mindre stykker og peberfrugt i tern. Gem 1 forårsløg til pynt og skær resten i skiver på skrå.
- Skær det sidste forårsløg i 3 stykker, del stykkerne i strimler på langs og læg dem i koldt vand.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Lad olien blive varm i en wok eller sauterpande ved god varme. Kom kødet i, når olien er varm nok, og brun kødet 3-4 minutter under omrøring.
- Tag kødet op. Kom grøntsagerne i panden og steg et par minutter.
- Pres hvidløg og riv 1 tsk ingefær. Skær chilien igennem på langs, fjern kerner og mellemvægge og hak den fint.
- Rør marinaden sammen, tilsæt ¼ dl vand og hæld den over kød og grønt. Lad grøntsagerne stege yderligere et par minutter. Smag til med salt og peber.
- Bland ris i grøntsagerne.
- Pynt med forårsløg og koriander.
Tips
- Retten kan også laves med wokstrimler af skinkeinderlår.
- Andre grøntsager efter smag og sæson kan bruges fx grønne asparges, gulerod, champignon eller enokisvampe.
- Oystersauce, teriyaki sauce eller Sambal Oelek kan bruges i stedet for sojasauce.
- Koriander kan bruges i stedet for mynte.
- Brune ris kan bruges i stedet for almindelige ris.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 33%
Kulhydrat 44%
Fedt 23%
1780 kJ – 425 kcal
Ca. 200 g frugt og grønt pr. person