Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g skinke i tykke strimler, 1 x 1 x ca. 5 cm
Salt og peber
1 spsk olie
Grøntsagschutney
1-2 forårsløg
evt. ¼ chili
500 g frossen grøntsagsblanding af majs, rød peberfrugt og ærter eller andre grøntsager
1 spsk sukker
1dl balsamico
1 salathoved
Tilbehør
Løse ris af 1 dl ris
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien i en wok eller stor stegepande. Steg kødet ved kraftig varme i 2 minutter eller til det er gennemstegt. Er du i tvivl så skær en strimmel igennem. Tag kødet op og hold det varmt i stanniol.
Skær forårsløgene i små ringe. Skær kerner og mellemvægge af chillien og skær den i små tern. Kom de frosne grøntsager på panden og steg dem i 30 sekunder.
Tilsæt forårsløgene og evt. chilien og lad det stege i 2 minutter. Kom sukker, balsamico, salt og peber ved. Lad det koge ind uden låg ved middel varme i 8-10 minutter til eddiken er helt tyktflydende. Smag chutneyen til.
Anret blade af salaten på to tallerkener. Læg grøntsagschutney-en på først, dernæst kødet.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 53%
Fedt 20%
2500 kJ - 595 kcal