Lynstegte skinkestrimler med grøntsagschutney

Lynstegte skinkestrimler med grøntsagschutney

Af Helle Brønnum Carlsen | Forår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g skinke i tykke strimler, 1 x 1 x ca. 5 cm
Salt og peber
1 spsk olie

Grøntsagschutney
1-2 forårsløg
evt. ¼ chili
500 g frossen grøntsagsblanding af majs, rød peberfrugt og ærter eller andre grøntsager
1 spsk sukker
1dl balsamico
1 salathoved

Tilbehør

Løse ris af 1 dl ris

 

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien i en wok eller stor stegepande. Steg kødet ved kraftig varme i 2 minutter eller til det er gennemstegt. Er du i tvivl så skær en strimmel igennem. Tag kødet op og hold det varmt i stanniol.

Skær forårsløgene i små ringe. Skær kerner og mellemvægge af chillien og skær den i små tern. Kom de frosne grøntsager på panden og steg dem i 30 sekunder.
Tilsæt forårsløgene og evt. chilien og lad det stege i 2 minutter. Kom sukker, balsamico, salt og peber ved. Lad det koge ind uden låg ved middel varme i 8-10 minutter til eddiken er helt tyktflydende. Smag chutneyen til.

Anret blade af salaten på to tallerkener. Læg grøntsagschutney-en på først, dernæst kødet.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 53%
Fedt 20%
2500 kJ - 595 kcal