Lynstegte minutstrimler med masser af grønt

Nudelret, der er let at lave med magre minutstrimler og mange grøntsager. Ingefæren smager godt igennem - her har du en dejlig nem hverdagsret med mere end 300 g grønt og svampe pr. person.

Hele året | Hovedretter | Hverdag


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

Kød
200 g minutstrimler af inderlår fra gris
30 g ingefær
1 stort fed hvidløg
2 tsk olie
2 spsk soja sauce

Sauce
1 dl bouillon
2 spsk soja sauce
1 spsk eddike, gerne rødvinseddike

Grønt
1 lille broccoli, ca 250 g
125 g champignon uden rod
1 lille peberfrugt, 115 g
2 forårsløg, 50 g
2 tsk sesamfrø
1 spsk rapsolie
100 g edamame eller mukimame bønner
1 tsk salt
1 knivspids peber

Tilbehør

100g nudler, gerne fuldkorn

Sådan gør du

Kød
  • Hak ingefær og hvidløg fint. 
  • Bland marinade af ingefær, hvidløg, olie og sojasauce. 
  • Kom kødet i, bland det hele godt og lad det stå i køleskabet i ca. 30 minutter, mens grøntsager og sauce forberedes. Kødet kan udmærket stå i marinaden i op til 12 timer i køleskab.

Sauce

  • Bland saucen og stil den til side.

Grønt

  • Skær broccoli i små buketter (2x2 cm).
  • Skær champignon, peberfrugt og forårsløg i tynde skiver.

Tilbehør

  • Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken.

Tilberedning

  • Varm en wok, stor stegepande eller stegegryde ved god varme.
  • Tørsteg sesamfrø til de popper og dufter.
  • Tilsæt kødet ved kraftig varme i 1-1½ minut. Lad kødet blive brunt og vend det derefter hele tiden.
  • Tag kødet op på en tallerken.
  • Kom olie i wokken og steg nu broccoli og bønnerne i ca. 2 minutter under konstant omrøring. Tilsæt champignon, peberfrugt og forårsløg og lad det stege i ca. 2 minutter. 
  • Kom kødet tilbage i wokken og tilsæt saucen og de kogte nudler.
  • Lad retten koge i 1-2 minutter, til broccolien er tilpas mør.
  • Smag til med salt og peber.

Tips

  • Man kan også bruge schnitzler fra gris og skære dem i 1x1x5 cm strimler.
  • Man kan bruge almindelige løg i stedet for forårsløg. Brug de grøntsager du bedst kan lide.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 680 g af retten): 
Energi: 2401 kJ (572 kcal)
Protein: 45 g
Kulhydrat: 53 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 19 g 

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 325 kJ (77 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g