Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
Kød
200 g minutstrimler af inderlår fra gris
30 g ingefær
1 stort fed hvidløg
2 tsk olie
2 spsk soja sauce
Sauce
1 dl bouillon
2 spsk soja sauce
1 spsk eddike, gerne rødvinseddike
Grønt
1 lille broccoli, ca 250 g
125 g champignon uden rod
1 lille peberfrugt, 115 g
2 forårsløg, 50 g
2 tsk sesamfrø
1 spsk rapsolie
100 g edamame eller mukimame bønner
1 tsk salt
1 knivspids peber
Tilbehør
100g nudler, gerne fuldkorn
Sådan gør du
- Hak ingefær og hvidløg fint.
- Bland marinade af ingefær, hvidløg, olie og sojasauce.
- Kom kødet i, bland det hele godt og lad det stå i køleskabet i ca. 30 minutter, mens grøntsager og sauce forberedes. Kødet kan udmærket stå i marinaden i op til 12 timer i køleskab.
Sauce
- Bland saucen og stil den til side.
Grønt
- Skær broccoli i små buketter (2x2 cm).
- Skær champignon, peberfrugt og forårsløg i tynde skiver.
Tilbehør
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken.
Tilberedning
- Varm en wok, stor stegepande eller stegegryde ved god varme.
- Tørsteg sesamfrø til de popper og dufter.
- Tilsæt kødet ved kraftig varme i 1-1½ minut. Lad kødet blive brunt og vend det derefter hele tiden.
- Tag kødet op på en tallerken.
- Kom olie i wokken og steg nu broccoli og bønnerne i ca. 2 minutter under konstant omrøring. Tilsæt champignon, peberfrugt og forårsløg og lad det stege i ca. 2 minutter.
- Kom kødet tilbage i wokken og tilsæt saucen og de kogte nudler.
- Lad retten koge i 1-2 minutter, til broccolien er tilpas mør.
- Smag til med salt og peber.
Tips
- Man kan også bruge schnitzler fra gris og skære dem i 1x1x5 cm strimler.
- Man kan bruge almindelige løg i stedet for forårsløg. Brug de grøntsager du bedst kan lide.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 680 g af retten):
Energi: 2401 kJ (572 kcal)
Protein: 45 g
Kulhydrat: 53 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 19 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 325 kJ (77 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g